Dit weekend wordt het heerlijk weer in Nederland, dus ik gooi er een mooi weer recept tegenaan. Een simpele, lekkere Portugese salade. Dat lekker koken niet ingewikkeld hoeft te zijn én niet lang hoeft te duren bewijzen de Portugezen. Dit kenmerkende van de keuken zonder fratsen komt goed tot uiting in de Portugese salades. Ze bestaan vaak uit weinig ingrediënten en bevatten meestal geen sla (in tegenstelling tot onze Hollandse salades). De Salada de Feijão Frade com Atum van vandaag is op basis van bonen en werkt prima als bijgerecht bij de barbecue, of als complete maaltijdsalade.
Bonen komen in veel Portugese recepten voor. In het Portugees heten ze “feijão” en je hebt ze in vele varianten. Wat je veel ziet is feijão verde of feijão preto, maar het recept van vandaag wordt gemaakt met de feijão fradinho, ook wel feijão frade genoemd, oftewel de zwartoog boon (je weet wel, Black Eyed Peas….). Meestal wordt deze salade koud gegeten, maar hij kan ook warm genuttigd worden. Persoonlijk gaat onze voorkeur uit naar de koude versie!
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!