In navolging van de bacalhau salade pasgeleden vandaag een Portugese maaltijdsalade met tonijn. Je zult zien dat ze niet heel veel van elkaar verschillen. Heerlijk fris met dit zomerse (lees hete) weer! Uiteraard kun je deze Salada de Grão de Bico, Batata e Atum ook prima als bijgerecht, bij bijvoorbeeld de barbecue serveren. Lekker met een glaasje witte of groene wijn!
Ik gebruik hier voor het gemak kikkererwten uit blik. Zo staat de salade in een handomdraai op tafel. Maar je kunt ook prima gedroogde kikkererwten gebruiken, die je van tevoren weekt en vervolgens zelf beetgaar kookt.
Voor de klipvis salade gebruikte ik zwarte olijven, dit keer kies ik voor lekkere groene olijven van Passeite. Je kunt de salade warm of koud eten. Wij vinden hem hier koud het lekkerst!
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!















Super lekker! Echt een aanrader, favoriet in onze familie ?
Leuk om te horen dat hij in de smaak valt!