Op naar Carvoeiro: Badkamer Verbouwing

Na de impulsieve aankoop van ons appartement en de toch wel opmerkelijke aankoop van onze Portugese auto is het nu tijd voor het renoveren van de badkamer. Dan heb je een leuk en prachtig gelegen appartement gekocht, maar daar wil je toch je eigen draai cq. smaak aan geven.

Na wat overleg samen zijn we er uit dat het renoveren/aanpakken van de badkamer wenselijker is dan het leggen van een nieuwe vloer. Dit moet dan wel allemaal gebeuren tijdens de zomervakantie. Nu heb ik het geluk door mijn werk als zzp-er dat ik iets meer “vakantie” kan opnemen dan Bernt, waar maximaal 3 weken zomervakantie het toch wel is. Vol goede moed gaan we aan de slag. Van het uitzoeken en kopen van de tegels worden we erg enthousiast. De prijzen zijn zeer vriendelijk en de keuze is reuze. We moeten alleen wel kijken naar voorraad artikelen. Als alle badkamerzaken zijn besteld kunnen we beginnen met breken. De afvoer is (en blijft) een dingetje, deze is op de Portugese wijze met een flexibele buis aangesloten.

We doen alles op de Pipi Langkous manier. Pipi:” ik heb het nog nooit gedaan dus denk dat ik er wel goed in ben”. Dit blijkt de ene keer beter uit te pakken dan de andere keer, maar uiteindelijk mag het eindresultaat er zijn. Het nieuwe tegelen is door Bernt zelf ontdekt, tegelen van boven naar beneden. Dit zodat hij precies aan kon sluiten op het oude stucwerk. Of dit “de“ manier was zijn we nog niet uit, maar ze zitten er nog steeds in. Het tegelen, voegen en verven heeft de nodige tijd in beslag genomen. De douchebak met douchewanden waren als laatste aan de beurt om geplaatst te worden, de dag erop zou Bernt in de avond naar Nederland terug vliegen. Ik bleef nog om wat zaken af te maken voor de eerste gasten. Bernt had inmiddels een week daarvoor al contact gehad met zijn werkgever, omdat alles toch wat tegen zat en had een week extra vakantie gekregen. Inmiddels liep deze week ook al weer op zijn einde, het plaatsen van de douche wand was de kers op de taart, of had dat moeten zijn. De allerlaatste dag pakken we de douchewand uit. Ik til hem uit de doos en bengggg, de hele wand spat uit elkaar met een doffe knal. Even zeggen we niks, en dan paniek. Hoe gaan we dit oplossen binnen 16 uur. We nemen contact op met de bouwmarkt, helaas geen garantie bij breuk, ggrrrrrrrrrrr, wat aan de andere kant wel weer logisch is. Wat ons een beetje opbeurt is dat het losse glaspaneel nog op voorraad is, maar wel in Faro. Ik in alle vroegte op naar Faro om de douchewand op te halen, en Bernt het één en ander afronden in ons appartement in Benagil. Als ik terug kom pakken we de wand op hoop van zegen uit en deze is (en blijft) heel. Door al het voorwerk is het slechts een kwestie van de deur er in hangen en afstellen. Bernt had zijn koffer ondertussen al gepakt, dus konden we met een gerust hart in de middag weer naar Faro, maar nu naar de luchthaven.

Zelf blijf ik nog ruim een week om hier en daar ons appartement nog een likje verfde te geven, wat te decoreren en om alles spik en span te maken zodat we met een gerust hart de eerste gasten, die drie weken later komen, kunnen ontvangen.

Saudações do Carvoeiro,

Bernt en Alice Waaksma

Sinds augustus 2014 verhuren ze het appartement via Micazu.