Voorbereiden op de Azoren

Hoewel mijn kerstvakantie nog moet beginnen (waarin ik eens niet naar Portugal, maar naar Duitsland ga) ben ik alweer druk bezig met mijn volgende tripje aan Portugal. Mijn plannetje is om te gaan eilandhoppen op de Azoren. Terwijl ik het internet afstruinde op zoek naar tips en ideeën liet Dominicus weten een spiksplinternieuwe Azoren reisgids te hebben gemaakt. Uitstekende timing!

De Portugese eilandengroep Azoren worden steeds populairder en bekender. Een aantal jaar geleden was er nog weinig belangstelling van de Nederlandse toerist voor deze kleine eilandjes, maar sinds touroperator TUI een uitgebreid Azoren programma opstelde nam de bekendheid snel toe. Dat reisgidsenserie Dominicus nu een hele gids aan de Azoren besteedt lijkt een logisch gevolg.

Azoren gids

Reisjournalist Mariëtte van Beek ging voor Dominicus op ontdekking naar de Azoren. Het resultaat is een prachtige gids vol met foto’s, informatie en kaarten. Nog niet eerder besprak een Nederlandse reisgids de bezienswaardigheden én de achtergronden van de Azoren. In deze gids kun je volop lezen over de ontdekking van de Azoren, de economische activiteit op de eilanden, de lokale tradities en feesten en nog veel meer.

Ik heb nu een middagje door de gids gebladerd en al een flinke lijst van dingen die ik wil gaan doen opgesteld. Dat wordt (zoals altijd…) weer een vol programma! Wil je ook naar de Azoren? Klik dan hier om deze onmisbare reisgids aan te schaffen.

P.S. Het wordt ook steeds makkelijker om naar de Azoren te vliegen. Lowcostairline Ryanair biedt nu vluchten naar Ponta Delgada aan vanaf Londen Stansted, Porto en Lissabon!