Het is (bijna) zomer in Nederland, tijd om de barbecue af te stoffen! Misschien heb je hem net als ons al enkele malen gebruikt dit jaar, wie weet. Ik geef je de komende weken in elk geval een aantal heerlijke Portugese barbecue suggesties! Alles komt voorbij voor een volledige maaltijd. We trappen af met de onvermijdelijke sardientjes. Simpeler (en Portugezer) kan het haast niet!
Wij kopen onze sardientjes op de markt bij de visboer. Het kan zijn dat die heel vriendelijk aanbiedt om de sardientjes voor je schoon te maken. Niet doen! Neem ze in hun geheel mee, met kop, staart en ingewanden intact. Laat je ze schoonmaken en leg je ze daarna op de barbecue dan blijft er niets van je heerlijke visje over, hij valt geheel uit elkaar… Dus de visjes gaan in hun geheel op de barbecue. Hebben wij meerdere eters, dan gaan ze in de klem hierboven. Eten we met zijn tweeën dan gaan ze er los op. Draai ze in dat geval heel voorzichtig om, anders vallen ze alsnog uit elkaar.

Volgende week gaan we met de onvermijdelijke bacalhau aan de slag, want ook die kan op de barbecue! Hou de site in de gaten!
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!














Vis op de bbq altijd lekker greep zeebaars