De zoete aardappel, je ziet hem tegenwoordig steeds vaker in de Nederlandse supermarkten. Ze zijn supergezond en een interessant alternatief voor de normale pieper. In Portugal zijn ze al jaren fan van deze variant. Daar liggen ze standaard bij de groenteboer, op de markt en in de supermarkt. Vandaag laat ik je zien hoe je super simpel een zoete aardappel klaar kan maken. Handig als je ze eens wil proberen, maar eigenlijk geen idee hebt wat je ermee moet.

De zoete aardappels worden in Portugal bij verschillende typisch Portugese gerechten geserveerd. Maar ook worden ze soms op zichzelf klaargemaakt om van te snoepen (ze zijn immers zoet) en niet altijd als onderdeel van een maaltijd. Het is dan een soort gezonde after-school snack. Het recept wat ik vandaag voor jullie heb kan werkelijk iedereen. Je hebt niets anders nodig dan zoete aardappelen en een oven!
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!













Het is trouwens deze maand het Festa da batata doce in Aljezur. Van daar komen ook de lekkerste zoete aardappelen.
Goeie tip! Dankjewel!!