Geit eten? Dat zijn we niet gewend in Nederland. In Portugal is het echter heel normaal en ik kan je vertellen: het is ontzettend lekker! Vandaag geef ik een recept voor geitenbout uit de oven, zodat je het zelf kunt ervaren. Het is een typisch gerecht uit de Beira Alta, dat iedereen, die aan het juiste vlees kan komen, klaar kan maken.
De eerste uitdaging is natuurlijk de aanschaf van het vlees. Dat ligt niet zomaar in de schappen van de supermarkt. Bovendien houden we ook nog eens van biologisch vlees, wat het niet makkelijker maakt. Gelukkig is er een bedrijf dat biologisch geitenvlees levert op verschillende plekken in Nederland. Een overzicht van de mogelijkheden vind je hier. En waar je anders kunt kijken is bij de Turkse slager, die heeft het hier ook gewoon!
De oven doet in dit recept wederom het meeste werk. Wat ben ik toch blij met dat ding! Dit recept wordt in Portugal veel gegeten tijdens Pasen, maar komt ook de rest van het jaar regelmatig op tafel.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!













Lekker makkelijk en inderdaad een heerlijk gerecht. Voor herhaling vatbaar.
Wij vonden het een lekker geitje.voor ons mocht er iets minder look in omdat het een heel jong beestje was. Een stevig sausje daarentegen zou er goed bij gegaan zijn.wij dronken er een rode faugeres bij chateau peyregrandes
Lief geitje? Maar ja wat doe je met al die bokjes. Die geven geen melk…
Beste smulpapen,
Ik ben ook verlekkerd op schapen en geitenvlees en vooral dan geitenvlees.
Ik vertoef enkele maanden per jaar in Portugal en heb al wat moeite gedaan om geitenvlees vast te krijgen. Dit is niet evident omdat zij dit liever zelf opeten dan te verkopen.
Voor alle duidelijkheid ‘ Cabrito assado no forno ‘ betekend lam gebraden in de oven. Indien je nu cabrito gaat vragen bij de slager gaat hij u lamsvlees verkopen van het schaap. ( cabrito de borega )
Indien je specifiek geitenlam wil dan vraag je cabrito de cabra.
Ook in restaurants nemen ze nogal een loopje met de benaming cabrito daar cabrito en cabra phonetisch nogal kort bij mekaar liggen denken de meeste toeristen dat ze geit aan het eten zijn.
In ieder geval geitenlam is top maar de disgenoten moeten overtuigd worden want zo een lief klein geitje…