Recept: Pernil Fumado Assado no Forno

Vandaag weer eens zo’n fijn recept waarbij de oven eigenlijk al het werk doet. Pernil Fumado Assado no Forno, oftewel gerookte varkensschenkel uit de oven, met krieltjes. Een ingredient dat in Portugal makkelijker verkrijgbaar is dan in Nederland. Vandaar dat ik afgelopen oktober met 4,5 kilo pernil in de handbagage terug naar Nederland vloog. Ik had wilde plannen! 😉

Pernil Fumado Assado no Forno

Als je zelf aan de slag gaat met pernil fumado zorg er dan wel voor dat je het van tevoren goed weekt. Ideaal is om het een dag in water te laten staan en het water een aantal malen te verschonen.

Pernil Fumado Assado no Forno

Pernil Fumado Assado no Forno

Recept door Saudades de Portugal
5.0 van 7 Stemmen

Begin een dag in het voren met het weken van je vlees!

Categorie: – VarkenKeuken: PortugeesMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

3

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

2

uur 
Totale tijd

2

uur 

10

minuten
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • 1 gerookte varkensschenkel (+/- 1,2 kilo)

  • 750 gram krieltjes

  • 4 tenen knoflook

  • 2 laurierblaadjes

  • olijfolie

  • zout & peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C graden.
  • Haal je varkensschenkel uit het water en dep hem wat droog met een stukje keukenpapier. Was je krieltjes en bedek er de bodem van een ovenschaal mee. Plet de vier knoflookteentjes met schil en al en schik ze tussen de krieltjes. Steek ook de laurierblaadjes tussen de aardappels. Breng op smaak met versgemalen zout en peper.
  • Leg je gerookte varkensschenkel boven op de krieltjes. Besprenkel alles rijkelijk met olijfolie en bak je Pernil Fumado Assado no Forno op 180 graden in ongeveer twee uur gaar. Serveer met groente naar keuze.Pernil Fumado Assado no Forno
  • Bom apetite!

Aanvullende Info & Tips

  • Tip: heb je restjes vlees over? Houd dan de site in de gaten voor een lekker recept met die restjes!

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!