Recept: Camarão à Brás

Zin in een snelle en makkelijke Portugese maaltijd? Dit Camarão à Brás recept maak je in een handomdraai. Vandaag maken we weer een andere smakelijke variant op het bekende gerecht Bacalhau à Brás. Na de eerdere recepten gebruik ik dit keer garnalen als hoofdingrediënt. Dit is zo’n gerecht waar je verschillende kanten mee op kunt. En elke variant smaakt net zo heerlijk!

Camarão à Brás

Ik had alleen rode ui in huis, vandaar de wat aparte kleur van het gerecht. Het smaakt er uiteraard niet minder om, maar voor een wat aantrekkelijker bord eten kun je beter een normale ui gebruiken. 😬 Benieuwd naar de eerdere variaties? De verschillende à Brás recepten vind je hier makkelijk terug!

Camarão à Brás

Camarão à Brás

Recept door Saudades de Portugal
5.0 van 3 Stemmen

Goed voor 2 à 3 personen, afhankelijk van wat je erbij serveert.

Categorie: – SchaaldierenKeuken: PortugeesMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

3

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

20

minuten
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • 400 gram gepelde garnalen

  • 1 zakje batata palha (150 à 175 gram)

  • 1 ui

  • 2 à 3 tenen knoflook

  • 5 eieren

  • 1 laurierblaadje

  • olijfolie

  • zwarte olijven

  • 1 bosje verse peterselie of bieslook

  • zout & peper

Bereiding

  • Snijd om te beginnen je garnalen in tweeën. Houd er een paar heel om je gerecht (eventueel) mee te garneren.

    Camarão à Brás
  • Snipper de ui en fruit deze samen met het laurierbladje in een beetje olijfolie tot de ui glazig is. Doe hier vervolgens de geperste knoflook bij en laat deze even mee garen. Klop in de tussentijd je eitjes vast los.
  • Zodra je ui glazig is voeg je de garnalen toe. Bak deze kort mee zodat ze gaar worden (dit duurt niet lang).

    Camarão à Brás
  • Vervolgens gaat de batata palha erbij. Hussel alles goed door elkaar en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en een snufje zout. Voeg fijngesneden peterselie en/of bieslook toe naar smaak en houd wat apart om mee te garneren op het eind. Haal je laurierblaadje uit de pan.

    Camarão à Brás
  • Is alles redelijk gemixt? Giet dan je eieren erdoor en blijf voorzichtig omscheppen, net zolang totdat het voldoende gestold is. Garneren met zwarte olijven en wat verse peterselie of bieslook. Serveer direct met partjes citroen voor de liefhebber! Lekker in combinatie met een frisse groene salade.

    Camarão à Brás
  • Bom apetite!

Aanvullende Info & Tips

  • Mocht je niet aan een zakje batata palha kunnen komen, neem dan eens een kijkje bij de toko of Surinaamse supermarkt. Hier verkopen ze zakjes ‘kentang goreng’ van Sodiro’s die je kunt gebruiken in plaats van de batata palha (uiteindelijk hetzelfde product).

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!