Recept: Castanhas Assadas na Airfryer

São Martinho op 11 november telt in Portugal eigenlijk als aftrap van de kastanje tijd. Vanaf nu vullen de straten van de Portugese steden zich met de karretjes van de kastanje verkopers, die met de verrukkelijke en onmiskenbare geur van geroosterde kastanjes het melancholische gevoel van een Portugese winter bij je oproepen. Dus laat ik elk jaar in november zien hoe veelzijdig hij te gebruiken is in je eigen keuken. Je kunt er namelijk veel meer kanten mee op dan je zou denken! Deze versie van gepofte kastanjes maak je in een handomdraai in de Airfryer.

Castanhas Assadas na Airfryer

Castanhas Assadas na Airfryer

Castanhas Assadas na Airfryer

Recept door Saudades de Portugal
5.0 van 5 Stemmen
Categorie: » KastanjesKeuken: PortugeesMoeilijkheidsgraad: Simpel
Porties

2

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

15

minuten
Totale tijd

20

minuten
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • tamme kastanjes

  • zeezout

Bereiding

  • Leg je kastanjes een half uur tot een uur in een bak met water. Haal kastanjes die blijven drijven eruit (die zijn niet goed) en vervang eventueel door nieuwe. Dit maakt het vervolgens makkelijker om ze in te snijden, omdat het schilletje dan minder droog en stug wordt.
  • Kerf met een scherp mes een kruisje in de schil van de kastanjes. Doe ze vervolgens in een ruime kom, bestrooi met zeezout en giet er ruim kokend water op, zodat ze allemaal goed onderstaan. Laat dit nu zo’n drie minuten staan.
  • Verwarm je Airfryer voor op 200°C graden.

    Castanhas Assadas na Airfryer
  • Giet de kastanjes dan goed af en bestrooi met nog een beetje zeezout. Leg ze in één enkele laag in het mandje van de Airfryer en pof ze op 200°C  graden in 15 minuten goudbruin en gaar. Eet ze warm. Lekker zo uit het vuistje.
  • Bom apetite!

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!