Food trucks in Portugal

In Nederland vliegen de food truck festivals je om de oren. Mobiele eettentjes zijn helemaal hot. Ook in Portugal is deze rage doorgedrongen en dus vindt volgend weekend het eerste Street Food Fest plaats. Hotdogs, crêpes, worsten en zomerse drankjes wachten op je!

In Portugal, waar iedere straathoek een excuus is voor een café, is de vraag naar street food niet zo groot. In de loop der jaren zag je weinig gebeuren op dit vlak, buiten de “castanhas” (geroosterde kastanjes) en “Bolas de Berlim‘ (Berliner bollen die je vaak op het strand worden aangeboden). Maar daar lijkt nu verandering in te komen.

Afgelopen zomer hebben vijf ondernemers in Lissabon het initiatief “Lisboa sobre Rodas” (Lissabon on Wheels) opgezet. Dit was bedoeld als promotie om het potentieel van deze meals on wheels te laten zien zonder de traditionele levensmiddelenbedrijven in gevaar te brengen. Momenteel hebben ongeveer 60 food trucks (50 in Lissabon en 10 in Porto) een licentie om te werken bij georganiseerde evenementen, maar er wordt hard aan gewerkt om de wetgeving te veranderen zodat ze officieel de straat op mogen.

De eerste editie van het Street Food Fest zal op 30 mei en 31 mei plaatsvinden in het Parque de Merendas van het strand van Quiaios bij Figueira da Foz. Deze data zijn speciaal gekozen zodat het aan het begin van de zomer plaatsvindt en geen nationale feestdagen of andere evenementen overlapt. Er is over nagedacht dus. Om het voor elke deelnemer haalbaar te maken, hebben ze het evenement zo centraal mogelijk gepland.

De meest originele food trucks in het land zullen deelnemen aan dit geweldige evenement, zoals: Focaccia in Giro, Vai à Fava!, Yonest – True Yoghurt, Maria Wurst , Bolas da Praia, Comida de Rua, Chippers, Hot Dog Lovers en Merenda Portuguesa. Dit zal de grootste food truck bijeenkomst ooit in Portugal zijn! De entree is gratis en je kunt dan bij de kraampjes van jouw keus je hapjes kopen.

Website: www.streetfoodfest.pt