Relaxte jazz deuntjes

Het is al veel te lang geleden dat ik iets van muziek heb laten voorbijkomen! Er is zoveel leuks in Portugal te horen namelijk. Vandaag laat ik vijf jazz artiesten van Portugese bodem horen en zien. Heerlijke muziek om je alvast in de stemming te brengen voor het lange weekend vrij!

Joana Machado

Deze jazz zangeres schrijft haar eigen nummers, maar geeft ook veel bekende popnummers een jazzy sound. Grunge, R&B of Indie, ze overgiet het allemaal met een jazz sausje. In 2014 kwam het fijne album “Blame it on my youth” uit, waarvan je hier een nummer ziet. Kijk op haar website voor meer info.

João Hasselberg

Deze jonge basgitarist studeerde aan het conservatorium van Amsterdam, maar is inmiddels teruggekeerd in Lissabon. Hij heeft net zijn tweede album uit “Truth has to be given in riddles”, maar stiekem ben ik nog van de vorige “Whatever It Is You’re seeking, Won’t Come In The Form You’re Expecting” aan het genieten… Meer info hier.

Marco Santos

Portugese jazzmuzikanten en Nederland hebben iets samen, want ook mijn volgende artiest is met Nederland verbonden. Hij woont zelfs momenteel hier. Samen met een andere Portugees, Rui Silva, en twee Nederlanders vormt hij de Marco Santos Band, die regelmatig optreden in verschillende Nederlandse steden. Hier vind je waar ze optreden. Hier koop je het album.

Bernardo Sassetti

Van drie jonge artiesten dan nu naar een jazzpianist die helaas niet meer leeft. Bernardo Sassetti overleed in 2012 op 41-jarige leeftijd, doordat hij van een klif viel bij Cascais waar hij een fotoshoot had. Hij liet prachtige muziek achter, zoals dit fimpje je laat horen. Zijn muziek is ook in Nederland te koop (zie hier).

Filipe Raposo

Als laatste opnieuw een pianist, die ons in 2013 het prachtige album “A hundred silent ways” schonk, een solo plaat nadat hij eerder met een trio het album “First Falls” had uitgebracht. Ik heb gekozen voor een video van een live optreden, omdat zijn performance je extra doet genieten van de muziek.