Recept: Guisado de Peru, Grão & Chouriço

In deze Guisado de Peru, Grão en Chouriço komen drie zaken die Fernando graag eet samen in één gerecht. Ik maak hier dan ook vaak variaties op, enigszins afhankelijk van wat er in huis is. Maar de kikkererwten vormen altijd de basis van dit stoofpotje. Met maar een paar (redelijk standaard) ingrediënten zet je vrij snel een smakelijke maaltijd op tafel!

Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Gebruik dan kikkererwten uit pot of blik, al dan niet samen met kant en klare tomatenblokjes. Je hebt nou eenmaal niet altijd de tijd om zelf je gedroogde peulvruchten te weken. En de tomaten in Nederland zijn ook de tomaten in Portugal niet, dus dan werken tomatenblokjes ook prima!

Guisado de Peru, Grão & chouriço

Guisado de Peru, Grão & chouriço

Recept door Saudades de Portugal
0.0 van 0 Stemmen

Het weken en koken van 250 gram gedroogde kikkererwten leverde mij uiteindelijk 585 gram gekookte kikkererwten op.

Categorie: – Kalkoen
Porties

2

porties
Voorbereidingstijd

30

minuten
Kooktijd

40

minuten
Totale tijd

1

uur 

10

minuten
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • 400 gram kalkoenfilet

  • 300 gram kikkererwten (gekookt)

  • 1/2 chouriço

  • 2 grote vleestomaten

  • 1 grote ui

  • 2 tenen knoflook

  • 100 ml rode wijn

  • 1 laurierblaadje

  • 1 bosje verse peterselie

  • olijfolie

  • zout & peper

Bereiding

  • Pel de ui en knoflook. Snijd de ui in dunne halve maantjes en hak de knoflook grof (of gebruik een knoflookpers). Spoel de tomaten goed af, verwijder het harde kroontje, en snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de kalkoen in stukjes en de chouriço in plakjes. Bestrooi het vlees met wat zout en zwarte peper.
  • Doe een scheut olijfolie in een hapjespan en bak de kalkoen hierin goudbruin. Schep dan uit de pan en zet apart voor later. Bak in dezelfde pan de chouriço goudbruin en zet ook opzij voor later.

    Guisado de Peru, Grão & Chouriço
  • Doe wat extra olijfolie in dezelfde pan en voeg de ui toe. Bak op laag vuur glazig en voeg dan de knoflook toe. Roer even door en gaar rustig mee. Zodra alles een lichtbruin kleurtje begint te krijgen blus je het af met de rode wijn. Laat dit nu enigszins inkoken.
  • Vervolgens gaan het laurierblaadje en de stukjes tomaat bij in de pan. Breng op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper en laat rustig garen totdat de tomaat zijn vorm begint te verliezen.

    Guisado de Peru, Grão & Chouriço
  • Voeg dan de kalkoen en chouriço weer toe aan de pan. En tot slot de gekookte kikkererwten. Schep alles goed door elkaar. Laat alles nu zo’n 15 minuten op laag vuur pruttelen.

    Guisado de Peru, Grão & Chouriço
  • Strooi er voor het serveren wat fijngesneden peterselie overheen. Serveer met rijst en partjes citroen voor de liefhebber.
  • Bom apetite!

Aanvullende Info & Tips

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!