Help Daisy Correia naar het Metropool orkest

Portugalfans: help! Misschien hebben jullie gezien dat het Metropool Orkest een wedstrijd houdt om een nummer op te nemen met een artiest of groep. Eén van de overgebleven vijftig kanshebbers is Daisy Correia, de fado zangeres. Hoe leuk zou het zijn als Daisy wint? En hoe gaaf als het Metropool Orkest aan de fado gaat? Wil jij haar steunen?

Wie is Daisy Correia?

Als dochter van een Portugese moeder en een Nederlandse vader werd Daisy Correia tweetalig opgevoed. Dat ze de muziek in wilde was al snel duidelijk, maar pas in 2008 maakte ze een gerichte keuze voor de fado. Ze bracht inmiddels twee albums uit, “Este meu fado” (2009) en “Fado do Norte” (2013). Ze maakte in 2015/2016 een prachtige theatertour door Nederland met haar eerbetoon aan Amalia Rodrigues. Meer info over haar vind je hier.

Hoe?

Je hoeft niet veel te doen om Daisy te helpen. Ga naar de website van het Metropool Orkest. Kies daar voor Daisy en vul je naam en e-mailadres in. Daarna krijg je een e-mail waar je op moet klikken om je stem te bevestigen. Supersimpel! De stemming eindigt op 1 augustus om 12.00 uur.

Om je te overtuigen waarom dit een goed idee is laten we je een video zien waar Daisy zingt met het Harmonieorkest Crescendo uit Purmerend: