Comfortabel Slapen: Lumen Hotel & The Lisbon Light Show

Het Lumen Hotel & The Lisbon Light Show opende zijn deuren in 2021. Het is dus een modern en comfortabel hotel. Het ligt op 5km van de luchthaven, dichtbij de Avenida da Liberdade, in een rustige zijstraat. Het Praça Marquês de Pombal en het Parque Eduardo VII liggen in de directe omgeving. Met het metrostation Picoas op loopafstand van het hotel ben je zo in de binnenstad.

Ik kwam pas laat op de avond aan, na de nodige vertraging. Dus na mijn bagage op de kamer te hebben gezet, was de eerste stop het hotel-restaurant Clorofila. Gelukkig was het geen probleem dat ik om 22:00 uur nog binnenliep voor een avondmaaltijd. Ik zat bij het raam en dacht wat hoor/zie ik toch? Het is het eerste hotel in Portugal dat een meeslepende ervaring van licht biedt, via een lichtshow die Lissabon aan alle gasten voorstelt. Elke dag verandert de binnentuin van Lumen Hotel in een onmisbare en meeslepende ervaring van licht en geluid. Maar het kwam met bakken uit de lucht, dus ging het de eerste avond verder volledig aan me voorbij.

Na mijn smakelijke maaltje rolde ik boven zo mijn bed in, het was een vermoeiende dag… En ik zou de volgende ochtend al op tijd op worden gepikt. Ook de ruime kamers spelen in op het thema licht. Zo kun je kiezen voor een kamer in de kleuren van een gouden dageraad (golden dawn), een koperen zonsondergang (copper nightfall) of puur licht (pure light). Er zijn kamers met stadszicht of met uitzicht op de binnentuin en de lichtshow. Daarnaast hebben ze extra brede bedden van 2.20 meter en een koffiemachine! Ook in de badkamer vind je een extra Portugees tintje. Alle toiletartikelen zijn van het merk Benamôr.

Het Portugese merk Benamôr werd in 1925 in Lissabon opgericht door een mysterieuze apotheker die in zijn laboratorium wonderbaarlijke zalven creëerde. De handgemaakte schoonheidsrecepten waren gebaseerd op unieke parfums en natuurlijke ingrediënten geteeld onder de Portugese zon: citroen-, rozen-, aloë vera- of amandelolie. De verpakkingen zijn bijna net zo fijn als de inhoud, met name de art deco tubes.

Lumen Hotel & The Lisbon Light Show

De volgende dag had ik een druk en vol programma. Maar ik had het geluk om net (twee minuten) voor de lichtshow om tien uur begon terug op mijn kamer te arriveren. Plus het was toevallig even droog! Dus schoof ik het raam open en stond ik deze keer eerste rang om van het spektakel te genieten. Je kunt er ook voor kiezen om in de binnentuin plaats te nemen om de lichtshow te aanschouwen. Dit is natuurlijk helemaal fijn op een zwoele zomeravond. De lichtshow gaat elke avond stipt om 22 uur van start.

Het Lumen Hotel & The Lisbon Light Show heeft ook een rooftop zwembad en bar. Maar aangezien ik er in december een paar dagen verbleef (met code rood) ben ik maar niet op het dak gaan kijken…. In de ochtend serveren ze een uitgebreid ontbijtbuffet, inclusief mimosa’s!

Neem een kijkje op de website of Booking.com voor meer informatie over een verblijf.

* R. Sousa Martins 20, 1050-217 Lissabon