De nationale likeur van Portugal is Licor Beirão. Een overheerlijk drankje dat ook prima smaakt in cocktails! En laten we dat nou als basis gebruiken voor deze zomerse Maracujão. Er zijn volop mogelijkheden met deze lekkere likeur, eerder deelde ik al een aantal smakelijke opties. De inspiratie voor dit cocktailrecept komt van de officiële website en moest uiteraard geprobeerd worden nu het in Nederland zulk tropisch weer is. Daarnaast waren we beide jarig, en er moest toch ergens mee geproost worden! 😉

De maracuja (passievrucht) is een exotische vrucht met een zoetzure smaak, wat zorgt voor een extra frisse noot in dit drankje. Binnenin de schil bevindt zich geel vruchtvlees met zwarte eetbare pitjes, wat weer voor het exotisch uiterlijk van deze cocktail zorgt. Maak kennis met de Maracujão!
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!












