Iedereen kent de drank sangria (al was het maar door het lied van de Sjonnies…). Heerlijk tijdens je vakantie op een terrasje in de zon. Wikipedia omschrijft het als een Spaanse/Portugese licht alcoholische drank. Toch denk ik dat veel mensen sangria meer met Spanje associëren dan met Portugal… Maar daar gaat vanaf nu verandering in komen! Ik verklap het ultieme, natuurlijk Portugese, sangria recept. Zorg dat je het niet kwijtraakt, het is te lekker!
Helaas (nog) geen Pastel de Nata recept, ook niet op mijn verjaardag… Daarvoor moet ik toch echt zelf bladerdeeg gaan maken en daar heb ik me nog niet toe kunnen zetten in onze mini-keuken. Plus ik ben stiekem niet zo’n bak-liefhebber… Maar aangezien dat recept niet kan en mag missen op een blog over Portugal, volgt hij echt nog een keer. En dan zorg ik ervoor dat het recept zo lekker is, dat je hem nooit meer kwijt wilt! 😉
Om de ultieme Portugese sangria te maken geef ik je eerst het recept van het basismengsel, waarmee je rode, witte en ‘sparkling’ sangria kunt maken. De hoeveelheid steekt niet heel nauw, maar houd onderstaande verhoudingen aan, je wilt echt niet teveel perziklikeur in je sangria…
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!
een paar jaar geleden was ‘s zomers “tinto de verao” heel populair, gewoon rode wijn met 7up
je ziet het nog wel doen maar de hype schijnt een beetje voorbij
Oh, zo lekker! Wij drinken dat nog steeds hoor! Met heel veel ijs. 😋
Hoi hoi, heel erg bedankt voor (weer) een lekker recept! Helaas kan ik hieruit niet opmaken of dit een kan is voor 4-8 of meer glazen sangria….. 1 fles champagne of half enz….. Als je feestje hebt zul je meerdere kannen moeten maken, dus is deze basisverhouding goed voor 1 kan van ? liter?? Dank je wel!
Hoi,
De kannen zijn meestal goed voor een liter sangria! Dus met één fles champagne/wijn kun je twee kannen maken. De basismix is inderdaad voor één kan. Maar je kan met die verhoudingen alvast een mengsel maken voor meerdere kannen. Super handig als de mix al klaar is tijdens een feestje! Dus qua hoeveelheid voor de basismix bijvoorbeeld drie flesjes van alle likeur en anderhalf peachsnapps.
Qua aantal glazen, dat is geheel afhankelijk van het formaat glas. 😬
Ik hoop dat het zo iets duidelijker is…