Recept: Morangão

De nationale likeur van Portugal is Licor Beirão. Een overheerlijk drankje dat ook prima smaakt in cocktails! Er zijn meerdere mogelijkheden met deze likeur, die ik binnenkort allemaal eens zal delen. Maar vandaag richten we ons geheel op dit ene recept, dat zijdelings al eens voorbij kwam op deze site. En wel een lekkere morangão. Een zonnige mix vol verse aardbeien! Nu alleen dat zomerse weer nog…

Met weinig ingrediënten maak je werkelijk waar een heerlijke cocktail!

Morangão

Ingrediënten

7 flinke aardbeien
ongeveer 60 ml Licor Beirão
Gemalen ijsblokjes (crushed ice)
Citroen- of limoensap

Bereiding

Wat is er lekkerder dan een zomers drankje vol verse aardbeien?!

Spoel je aardbeien af, verwijder het kroontje en doe ze vervolgens in de blender. Voeg hier het sap van één citroen of limoen aan toe. Mix dit nu tot een vloeibaar pulp. Schenk het aardbeienmengsel vervolgens in een mooi whiskeyglas (of het speciale morangão glas, als je dat hebt) en vul het aan met gemalen ijsblokjes (crushed ice). Vul het glas als laatste af met Licor Beirão, even roeren en klaar! Garneer met een aardbei en/of een takje munt.

Saúde!

Morangão

Tip: Zijn de aardbeien niet in het seizoen, maar wil je toch graag een morangão maken? Je kunt ook prima diepvries aardbeien gebruiken!

  • In Nederland koop je je Licor Beirão makkelijk online!

Laat me vooral weten hoe hij gelukt is, vind ik leuk! Deel je de foto’s op social media?! Tag mij dan op Instagram (@SaudadesPT), Facebook (@SaudadesdePortugal) of Twitter (@SaudadesPTin jouw bericht! Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

  • Wil je een recept printen? Klik hieronder dan op het meest rechtse social media icoontje! Met de zoom functie kun je vervolgens de gewenste grootte/uitsnede kiezen.