Recept: Amarguinha Sour Cocktail

Speciaal in aanloop naar Oud & Nieuw is het recept deze vrijdag voor een drankje. En niet zomaar een, maar een heuse cocktail. Niet iets wat ik vaak doe, maar deze is zo ontzettend lekker. En er moet toch ergens mee geproost worden op het nieuwe jaar de 31ste? Dus waarom niet gelijk eens het jaar afsluiten in (Portugese) stijl. Zo smaakt de Algarve in een cocktailglas!

Ingrediënten

1 cl suiker siroop
3 cl eiwit
4 cl vers citroensap
6 cl Amarguinha

Bereiding

Giet alle ingrediënten in een cocktail shaker en dry shake minimaal 15 seconden. Dry shake betekent hard schudden, zonder ijs! Bij cocktails met eiwitten zorgt dit voor schuimende brouwsels.

Serveer in een cocktailglas en garneer met een drupje kersensiroop, parfumeer met wat citrusolie en maak het geheel af met een (eetbaar) viooltje.

Zoals je ziet is er niets moeilijks aan, maar je zet je gasten wel iets heel speciaals voor!

Saúde en een Feliz Ano Novo!!!

  • In Nederland koop je je fles Amarguinha gewoon online!

Amarguinha Sour Cocktail

* Dit recept komt van dè cocktailbar in Faro; Bar Columbus. Ben je in Faro ga dan zeker eens langs om één van hun specialiteiten te proeven!

Laat me vooral weten hij gelukt is, vind ik leuk! Deel je de foto’s op social media?! Tag mij dan op Instagram (@SaudadesPT), Facebook (@SaudadesdePortugal) of Twitter (@SaudadesPTin jouw bericht! Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

  • Wil je een recept printen? Klik hieronder dan op het meest rechtse social media icoontje! Met de zoom functie kun je vervolgens de gewenste grootte/uitsnede kiezen.