De basis voor dit pasta recept is gerookte varkensschenkel. Niet heel Portugees denk je misschien, maar niets is minder waar. Het lijkt in de verste verte niet op een Italiaanse pasta maaltijd. Het doet soms bijna aan als een rijkelijk gevulde soep. Deze Massada de Pernil Fumado is erg handig om restjes op te maken, als je bijvoorbeeld Pernil Fumado Assado no Forno hebt gemaakt. Maar uiteraard kun je het ook gewoon maken, zonder restjes te gebruiken.
Heb je geen restjes pernil over van een eerder gerecht? Kook hem dan in een pan met ruim water in twee à tweeëneenhalf uur gaar. Haal hem vervolgens voorzichtig uit de pan en laat voldoende afkoelen tot je hem met je vingers schoon kunt maken en het vlees van het bot kunt verwijderen. Trek het vlees met je vingers in stukjes. Bewaar het kookwater.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!
















