Migas worden in Portugal op vele manieren klaargemaakt. Ze eten het in Portugal dan ook op verschillende manieren met allerlei verschillende toevoegingen. Maar er zit altijd knoflook en olijfolie in. Het is een typisch Portugees bijgerecht dat zowel lekker is bij vlees als bij vis. Een zeer veelzijdig gerecht dus. Op basis van brood, dus het vult ook nog eens bijzonder goed. Dit keer maken we Migas à Moda da Beirã. Lekker voor als je eens wat anders wilt!

Cavalo Nero
Nou ben ik persoonlijk niet zo’n fan van boerenkool, dus gebruik ik in Nederland standaard groene kool of cavalo nero ter vervanging.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!













Hi, wat een leuk recept! Ik vraag me alleen af of die 175 ml olijfolie klopt, dat is bijna een heel pakje boter kwa hoeveelheid vet? Lijkt mij een beetje veel.
Alvast bedankt xx
Dit is hoe ze het in Portugal maken (bijna gefrituurd brood), maar je kunt uiteraard gerust minder gebruiken. Ook kun je de broodstukjes eventueel meebakken met de spekjes en zo de hoeveelheid olijfolie die je gebruikt verminderen. Of bak de broodstukjes apart in de oven knapperig. Je zult dan wel een wat mindere smaaksensatie hebben, maar daarentegen een gezondere variant.