Deze mousse de alfarroba is een iets gezondere variant op de Portugese favoriet mousse de chocolate. Een nagerecht dat je in de Algarve in de meer traditionele (niet toeristische) restaurants nog wel eens op de kaart terug kunt vinden. Maar je maakt het ook heel makkelijk en snel thuis eens klaar. Eentje voor de liefhebber van die typische johannesbrood smaak.
Alfarroba wordt in de Algarve veel gebruikt in verschillende toetjes, gebakjes en koekjes, zoals de bolo de alfarroba of deze mousse de alfarroba. Veel toeristen denken dan ook met chocolade te maken te hebben als ze de donker gekleurde zoetigheden zien liggen bij een pastelaria, maar dat is dus meestal niet het geval.

Johannesbrood heeft een hoge voedingswaarde en is rijk aan verschillende vitamines zoals vitamine B1, A, B2, en is daarnaast een belangrijke bron van calcium, magnesium, ijzer, eiwitten en natuurlijke vezels. Het is vetarm, glutenvrij en er zijn studies die aangeven dat het antioxiderende eigenschappen heeft.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!












