Mousse de chocolate

Wie houdt er nou niet van chocolade?! Dus voor alle chocoladeliefhebbers onder ons een Portugese favoriet: chocolade mousse. In Portugal standaard op de dessertkaart, van kleine café’s tot grote restaurants. Maar ook heel makkelijk thuis te maken met dit simpele recept. Er zijn talloze varianten, dus met deze basis kun je er lustig op los experimenteren! Ongegeneerd genieten op die dagen dat je even niet op de calorieën wilt letten…

Ingrediënten

200 gram pure chocolade
6 eieren
6 eetlepels suiker
2 eetlepels roomboter

Bereiding

Als eerste snijd je de boter (op kamertemperatuur) in kleine blokjes. Dan smelt je de chocolade au bainmarie. Split je eieren en hou de dooiers apart. Klop (met een schuin oog op je chocolade) de eiwitten en suiker totdat er een stevige, schuimige massa ontstaat. Als je de kom op de kop houdt zou het erin moeten blijven zitten. Zodra de chocolade gesmolten is voeg je hier een voor een de eidooiers aan toe. Goed roeren en de boter toevoegen. Dan voorzichtig de opgeklopte eiwitten erdoor spatelen, niet roeren! Zet je kom nu een paar uur in de koelkast om op te stijven. En klaar!

Zoals al gezegd zijn er volop variaties op dit recept te bedenken. We geven er nog even twee: gebruik half pure chocolade en half pure chocolade met mint smaak (bv. van Lindt) of voeg het rasp van 1 sinaasappel toe aan je gesmolten chocolade. Hhhhmmm…

Bom apetite!