Een klassieker onder de Portugese nagerechten. Een beetje de tegenhanger van de ouderwetse Hollandse pudding van je oma. Heel makkelijk thuis ook eens te maken. Natuurlijk zitten er veel eieren in, daar zijn ze immers dol op. Ook is hij flink zoet, ook daar zijn ze dol op. De karamel zorgt, naast voor een extra zoetje, ook voor een licht bittertje. Ik heb na één hapje meestal wel genoeg, maar Fernando smult ervan. En mijn schoonmoeder bestelt dit standaard als nagerecht.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!
Niet helemaal Portugees, maar wel lekker: doe geraspte sinaasappelschil bij de melk, geeft het wat meer frisheid!
Niemand weet helemaal zeker waar het vandaan komt, maar de oorsprong ligt ergens bij het Romeinse rijk. Toch niet weg te denken uit de Portugese keuken! Sinaasappel kan inderdaad ook, wij gebruiken altijd citroen met hetzelfde idee. 😛