Weekendje Lissabon: Lekkere Restaurant Tips

Eén van de grootste genoegens in Portugal is eten. En als je dan een weekendje in Lissabon (of langer) bent moet je natuurlijk wel weten waar. Er zijn heel veel fantastische opties. Een handjevol heb ik voor je op een rijtje gezet.

Baralto

Een ieniemienie, sfeervol restaraurant in de gezellige Bairro Alto van Lissabon. Je vindt er typisch Portugese gerechten op de kleine menukaart. Reserveren kan handig zijn, gezien de beperkte ruimte (Rua Diário de Notícias 31, Bairro Alto).

Park

In Lissabon spelen prachtige uitkijkpunten een grote rol. Als je er bij eentje wil eten, ga dan naar Park. Het is gebouwd op het dak van een parkeergarage en geeft je een waanzinnig uitzicht over de stad. Regelmatig tref je hier DJ’s om de stemming te verhogen. Je kan hier niet reserveren! (Calçada do Combro, Barrio Alto)

Doca Peixe

Mooi gelegen onder de 25 April brug ligt visrestaurant Doca Peixe. Hier eet je geweldig lekkere vis en zeevruchten. Op de begane grond ligt alles uitgestald in het ijs en mag je zelf kiezen wat je op je bord terug zou willen zien. De geroutineerde obers zorgen dat het je aan niets ontbreekt. (Doca de Santo Amaro)

Ti Natercia

Als je in Portugal bent moet je ook een keer simpele, Portugese pot eten, zoals de Portugezen zelf thuis zouden doen. Een klein restaurantje, wat er meer uitziet als een café, waar de hele familie meewerkt. En niet duur natuurlijk. (Rua das Escolas Gerais 54, Alfama)

Mercado da Ribeira

Op de mooie, nieuw gestylede food court van de markt van Lissabon kun je aan lange tafels, op houten krukjes, heerlijk lunchen tussen de Portugezen. Iedere smaak en ieder budget kan er iets vinden. Misschien een gerecht van televisiekok Henrique Sá Pessoa? Of één van de bijzondere tartaren in de Tartaria van topkok Dieter Koschina. Of alleen een ijsje bij Santini, de bekendste ijsmaker van Portugal. (Cais do Sodré)

Mercado da Ribeira

Tendinha do Rossio

Een snackje tussendoor? Met een biertje erbij? Ga naar Tendinha do Rossio op het Rossio plein, een oud cafeetje met mooie azulejos dat spotgoedkope bifanas (gekruide varkenslapjes), rissóis (gepaneerde, gevulde hapjes) en pastéis (gevulde deeghapjes) serveert. (Rossio)

1300 Taberna

Hipper dan dit wordt het niet. Eten in wat een fancy kringloopwinkel lijkt met artistieke en organische gerechten. Het maakt onderdeel uit van de LX Factory, een enorme voormalige industrieel complex waar kunst en design nu op allerlei manieren hun uiting vinden. (Rua Rodrigues Faria 103).

1300 Taberna

Heb je zelf tips voor goede plekken om te eten in Lissabon? Laat ze hier voor ons en anderen achter!