Lekkere Restaurants in Sintra

Op vakantie naar Portugal? Daar hoort heerlijk eten bij! Afgelopen april hebben we fijn wat tijd doorgebracht in de regio Lisboa en in Sintra heb ik een aantal smakelijke adresjes gevonden! Niet in de Michelinsterren categorie, dat blijft niet echt mijn ding, maar gewoon lekker en betaalbaar. Dus zoals eerder al beloofd vandaag mijn restaurant tips voor een verblijf in Sintra!

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ze zijn in Portugal niet overal van de gezellige aankleding. Soms eet je aan een simpele houten tafel, met een papieren tafelkleedje onder een paar flinke tl-buizen en staat ook de tv nog aan! Dat betekent niet dat het eten er niet goed is! Vaak is het juist erg lekker op deze plekken. Probeer dat te onthouden als je naar Portugal afreist en stap vooral ook eens binnen waar je anders zo voorbij zou lopen. Al moet ik zeggen dat het me in Sintra reuze meeviel qua ‘ongezellige’ aankleding.

Casa Piriquita

We beginnen met het ontbijt. Dit is een heerlijke bakker in het historische centrum van Sintra, waar je kan proeven van traditionele zoetigheden! Natuurlijk serveren ze ook broodjes, croissants, tosti’s en aanverwante artikelen. Met een lekker kopje koffie erbij is je ochtend helemaal compleet. Probeer vooral elke dag wat anders, er is ruime keuze en alles smaakt even lekker. Ze staan bekend om hun Queijadas de Sintra en Travesseiros de Sintra, dus probeer die zeker!

* R. Padarias 1 18, Sintra

Tasca Saloia

Klein, gezellig eettentje met een fijne Portugese kaart. Is het lekker weer dan hebben ze ook buiten wat tafeltjes. De kans bestaat dat je even op een vrij tafeltje moet wachten, maar het is het wachten waard. Net een tikje duurder dan je misschien zou verwachten, maar het zit niet voor niets altijd vol. 😉 Naast heerlijke gerechten ook volop keus aan wijnen om je maaltijd helemaal compleet te maken.

* Largo Dr. Gregório de Almeida nº2, Sintra

Lekkere Restaurants in Sintra

Cantinho Gourmet

Houd je net als ik van een kaas- en/of charcuterieplankje op zijn tijd, dan zit je hier goed. Er is (heel) veel keus in verschillende planken, dus kies waar jij op dat moment zin in hebt. Ook qua formaat kun je alle kanten op. Dus wil je een plankje om te snacken, lunchen of toch dineren? Hier kan het allemaal. Met een lekker glas wijn erbij. Of kies een tosti of salade voor de lunch, die zijn hier ook niet te versmaden en een maaltijd op zich!

* R. Padarias 17, Sintra

Lekkere Restaurants in Sintra

Bacalhau na Vila

Deze is speciaal voor de bacalhau liefhebbers! Hier is het een en al klipvis dat de klok slaat. Dus ben je er gek op of wil je graag eens een bacalhau gerecht proberen dan is dit het restaurant voor jou. Er staan (bijna) alleen smakelijke gerechten met bacalhau op de kaart, één a twee uitzonderingen daargelaten. Dus ook als je tafelgenoot geen fan is, kun je er met een gerust hart gaan eten. Super leuk ook om eens wat nieuws uit te proberen!

* Arco do Terreirinho 3, Sintra

Lekkere Restaurants in Sintra

Loja do Vinho – Wine & Gourmet

Centraal gelegen wijnwinkel die naast de verkoop van wijn en port ook petiscos en andere snacks serveert. Allerlei lekkers voor bij je glas wijn/port, maar je kunt ook prima een hele maaltijd samenstellen door meerdere verschillende petiscos/tapas te bestellen. Zowel binnen als buiten zijn er zitplaatsen. Wederom niet heel groot, maar gezellig knus.

* Praça da República 3, Sintra

Lekkere Restaurants in Sintra

Tascantiga

Hiervoor moet je even een paar trappen op, want het ligt niet beneden aan het centrale plein. Ook hier grote kans dat je op een tafeltje moet wachten. Terwijl je wacht kun je alvast de kaart bestuderen, er liggen printjes in verschillende talen. Als je geluk hebt kun je heerlijk buiten op het terras plaatsnemen, met uitzicht over de daken van Sintra. Op de kaart lekkere Portugese gerechten met een kleine twist.

* Escadinhas da Fonte da Pipa 2, Sintra

Lekkere Restaurants in Sintra

Café Paris

Als laatste een restaurant voor als je een avondje uit wilt, maar dan eens in een iets andere setting. De aankleding is hier wat eleganter (denk 18de-eeuwse Franse paleisstijl) en de prijzen liggen wat hoger dan je over het algemeen gewend bent in Portugal. Op de kaart zowel gerechten uit de Portugese keuken, als ook klassieke gerechten uit de internationale keuken. Gelegen aan het centrale plein, met zowel tafeltjes binnen als buiten op het ruime terras.

* Praça da República 32, Sintra

Lekkere Restaurants in Sintra

Benieuwd naar eerdere restaurant tips in andere delen van Portugal? Je vindt ze allemaal hier!