Serradura is een van de makkelijkste nagerechten om te maken, ideaal zo na de drukke kerstdagen. Het is een traditioneel Portugees dessert, dat wordt gemaakt met maar drie ingrediënten. Bestaande uit laagjes, met gecondenseerde melk, gezoete slagroom en verkruimelde maria biscuitjes. Deze simpele smaken en texturen werken goed samen. Een bijkomend voordeel van dit recept is dat het in tien minuten gemaakt is!
Ik heb deze biscuitjes standaard in huis. Niet om zo te eten, maar ze komen dus veel terug in Portugese recepten. Je kunt er echt alle kanten mee op! Neem maar eens een kijkje bij de eerdere recepten met bolacha maria die al online staan.

Serradura betekent letterlijk vertaald zaagsel. Dit verwijst naar de fijngemalen biscuitjes. Al doet de structuur/textuur mij meer aan (speel)zand denken.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!
















