São Martinho (11 november) telt in Portugal eigenlijk als aftrap van de kastanjetijd. Vanaf nu vullen de straten van de Portugese steden zich met de karretjes van de kastanjeverkopers, die met de verrukkelijke en onmiskenbare geur van geroosterde kastanjes het melancholische gevoel van een Portugese winter bij je oproepen. Ik vond dit een mooie insteek om de kastanje deze maand eens in het zonnetje te zetten. Dus laat ik elk jaar in november zien hoe veelzijdig hij te gebruiken is in je eigen keuken. Je kunt er namelijk veel meer kanten mee op dan je zou denken! Het eerste kastanjerecept deze maand is een zoet gerecht.
Ik gebruik measuring cups en measuring spoons, hier is tegenwoordig ook gemakkelijk aan te komen in Nederland. Maar heb je die niet dan kun je bijvoorbeeld ook een koffiekopje en een normale eetlepel gebruiken. Het scheelt in elk geval een hoop afwegen. 🙂
Note vooraf: dit is afhankelijk van het recept waarvoor je de kastanjes gaat gebruiken. Blanke kastanjes, zonder vliesje, gebruik je meestal voor zoete (na)gerechten en soepen waarin de kastanje het hoofdingrediënt is. Voor de meeste hartige gerechten hoef je dit vliesje niet te verwijderen, het is gewoon eetbaar.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!













hai
dit ziet er superlekker uit, maar wat is het verschil tussen bruine suiker en basterdsuiker. of bedoel je met basterdsuiker de witte vorm en met bruine suiker ook basterd, maar dan de bruine vorm ervan..
alvast bedankt voor het antwoord..
Je hebt witte, lichte en donkere (bruine) basterdsuiker. Dus ik bedoel met basterdsuiker inderdaad de gewone witte variant. Bruine suiker is er alleen als basterdsuiker. Sorry voor de verwarring!