Agro-Toerisme: Afscheid

Het is alweer december! Het jaar 2020 ligt bijna achter ons… en een nieuw jaar ligt voor ons. Hopelijk een jaar waarin we het Corona virus achter ons zullen laten en waarin we weer een normaal leven kunnen gaan leiden… De winter heeft zijn intrede gedaan en dat betekent hier vooral veel regen en daarmee veel binnenwerkjes. We gebruiken de tijd om wat te renoveren, verven, mooier maken en verbeteren.

We maakten een nieuwe bank met onderschuif bed in de cottage en eenmaal aan het werk, hebben we meteen alles maar opnieuw gewit en de gordijnen gewassen en gestreken. Het huisje is weer helemaal fris, met een lekkere bank vol kussens bij de open haard, zodat ook in de winter gasten hier lekker van de rust kunnen komen genieten. Eén van de gastenkamers kreeg een nieuwe bedbank en werd ook helemaal van top tot teen opgepoetst. Nieuwe lampjes in de bar en diverse ruimtes eens lekker opgeruimd en uitgemest. Natuurlijk ook wat gezelligheid aangebracht en kerstkransen gemaakt, zodat we binnen van de lichtjes kunnen genieten nu er buiten vooral duisternis is!

We kijken terug op een mooie zomer, ondanks alle ellende met de pandemie. Vele gasten vonden toch hun weg naar ons, al waren het dit jaar vrijwel uitsluitend Portugese gasten, omdat het reizen vanuit andere landen een stuk lastiger was. Voor ons was het fijn te zien hoe Portugezen het hier naar hun zin hadden. Mensen die normaal gesproken sneller zouden kiezen voor drukkere gebieden in de Algarve of aan de kusten, kozen deze zomer voor een verblijf in een ingerichte huurtent in onze paradijselijke afgelegen vallei en ontdekten de charmes van ‘Centro de Portugal’. Hopelijk zullen gasten ons ook in het komende zomerseizoen weer vinden en kunnen we weer mooie avonden organiseren met live muziek en gezamenlijke diners aan lange tafels. We zullen zien!

Voor onszelf is in ieder geval gebleken dat we hier op een zalige plek wonen, werken en leven, zelfs gedurende een pandemie. De door ons gemaakte keuze te emigreren en hier ons nieuwe leven op te bouwen blijkt alweer een goede keuze te zijn geweest.

Dit is de laatste blog die ik hier schrijf, nu is het aan anderen om over hun leven in Portugal te schrijven! Ik hoop dat menigeen met plezier heeft meegelezen met ons leven in het midden van Portugal en ik hoop dat iedereen die interesse heeft om ons in levende lijve te komen zien ons zal komen opzoeken op ons mooie paradijselijke plekje Agro-turismo Quinta da Fonte in het komende jaar.

Vanaf dit mooie plekje wens ik iedereen een prachtig 2021 met vooral veel gezondheid, geluk, vriendschap en liefde en natuurlijk niet te vergeten veel reisplezier!!!