Agro-Toerisme: Januari

Elk jaar in januari reis ik een paar dagen naar Nederland om mijn ouders te bezoeken. Voorafgaand moet ik natuurlijk van alles doen en regelen. Eerst en vooral zorgen dat de kamers en huisjes in ons bedrijfje geblokt zijn, zodat mijn partner Jolein niet ineens allemaal gasten op haar stoep krijgt, zonder mij om mee te helpen! Daarna allemaal lekkere hapjes in de vriezer, zodat mijn lief alleen maar wat hoeft op te warmen, ik ben tenslotte thuis de kokkin…

Vanzelfsprekend zou ze zich zonder gevulde Tupperware bakjes heus wel redden, maar ach! Omdat het weer in Portugal stralend zonnig is, nog gauw even een prachtige wandeling in de zon maken met onze hondjes en nog even genieten van het zonnetje op mijn huid. Oh jee, wat voor kadootjes neem ik mee voor mijn ouders en de vriendinnen die ik ga opzoeken als ik in Nederland ben? Gauw aan de slag in mijn keuken!!

Agro-Toerisme: Januari

Ik ben, sinds we middenin de natuur wonen,  steeds meer geïnteresseerd geraakt in het zelf maken van diverse producten, zoals zeep van olijfolie, wasmiddel voor de wasmachine, allesreiniger en meer van dat soort dingen. Zeep moet helaas een paar weken rijpen, dus dat is nu geen optie meer. Ik besluit wat huidverzorgingsproducten te maken en ga aan de slag met zelfgemaakte Sint Janskruid olie, calendula olie, amandelolie (niet zelfgemaakt) en etherische olie en bijenwas. De etherische olie koop ik online, want helaas kan ik dat niet zelf maken. Ik maak lippenbalsem met pepermunt, lekker fris en verzorgend door de kokosolie en jojoba olie. Al jaren gebruiken we zelf alleen nog zelfgemaakte lippenbalsem en ik verkoop het ook in het winkeltje op ons terrein aan onze gasten. Ook experimenteer ik met het maken van gezichtsolie met lavendel en roos geranium, het ruikt heerlijk en inmiddels heb ik het een paar keer als nachtcrème gebruikt, lekker voor mijn huid en de geur omringt me als ik in slaap val!

Omdat ik twee grote potten Sint Janskruid olie heb staan en een pot met calendula olie die ik allebei in de zomer heb gemaakt, besluit ik wonderzalf te maken met deze olie en kokosolie en lavendel en citroen. Ik zou haast zeggen dat het jammer is dat ik geen wondje, schaafwond of schrale huid heb, om het op te proberen. De lichtroze kleur is prachtig, het ruikt zalig, familie en vrienden zijn er blij mee! Een productieve middag dus en fijne cadeautjes voor het thuisfront!

Meer informatie vind je op onze website.