Agro-Toerisme: Muziekavond

In de zomer proberen we op Agro-turismo Quinta da Fonte soms weer eens wat nieuwe dingen uit, het moet tenslotte wel uitdagend blijven in ons leven… We organiseerden al eens eerder een avond met een band en met een fadista maar dit jaar zijn we begonnen met het organiseren van herhaaldelijk georganiseerde muziek diners op ons overdekte terras.

De eerste avond met muziek vond twee maanden geleden plaats met een bevriende gitarist en zijn collega gitarist/zanger. De jongens lieten een mix van diverse muziekgenres horen en speelden beiden de sterren van de hemel. Niet alleen diverse genres kwamen voorbij, ook diverse talen! Er bleken 40 mensen interesse te hebben om deze avond bij te wonen.

Ik zorgde voor een drie-gangen diner en na het hoofdgerecht deden de jongens hun eerste set, waarna een pauze voor taart en koffie en thee werd ingelast en daarna nog een set. Alle gasten waren razend enthousiast. Een paar weken daarna organiseerden we voor de tweede keer een fado avond met een bekende fadista uit deze streek, Ana Fernandes. Ze bracht twee gitaristen mee, eentje met de Portugese gitaar met 10 snaren en de andere met een gewone gitaar. Professionele fado muzikanten die gezamenlijk een prachtig kleinschalig fado concert voor alweer 40 gasten gaven.

Agro-Toerisme: Muziekavond

Natuurlijk werd ook aan de innerlijke mens weer gedacht en ook deze keer bracht ik een drie-gangen diner op tafel. Gelukkig vonden we een vriend bereid ons te helpen serveren en met zijn drietjes zorgden we ervoor dat onze gasten het aan niets ontbrak. Het enige dat ontbrak was licht! Maar fado zonder versterking door microfoons gezongen op ons terras door kerstlichtjes verlicht, gaf toch een magische avond sfeer!

Kort daarop herhaalden we de muziek avonden dan nog eens meteen optreden van een duo van gitaristen / zangers die een mix van pop, rock, ballads en meer vertolkten. Deze keer wél met microfoons én licht, dat we konden lenen van een van de aanwezigen op de vorige avond. Een prachtige avond met een overheerlijk driegangendiner en aan het einde van de avond kwamen zelfs de voetjes van de vloer! Kortom, voor herhaling vatbaar…

Nu dus op zoek naar artiesten die op ons paradijselijke plekje een keer kunnen komen optreden! Alle tips zijn van harte welkom en natuurlijk zijn alle lezers ook van harte uitgenodigd om een keer een muziek avond met diner te komen bijwonen op Agro-turismo Quinta da Fonte!

De zomer loopt naar het einde, maar er is vast nog een avond waarop hier muziek te horen zal zijn…..

Meer informatie vind je op onze website.