De Alentejo op zijn mooist

Oh, wat houd ik van de Alentejo! En hoewel de kust ook prachtig is, heb ik het dan vooral over het binnenland. Ik vind het heerlijk door de uitgestrekte landschappen te rijden, die ieder seizoen weer anders van kleur zijn. Ik heb nu een filmpje gevonden wat in minder dan anderhalve minuut ongeveer laat zien wat ik bedoel.

Als blogger krijg je de irritante gewoonte om voortdurend te bedenken wat je zou kunnen en moeten fotograferen voor de website. In de Alentejo levert dat altijd frustratie op, omdat je nooit ergens fatsoenlijk langs de kant van de weg kan stoppen. Dus dan zie ik daar die geweldige boom eenzaam op een heuvel, maar dan rijdt er iemand achter me en durf ik niet te stoppen. Of dan zitten de ooievaars in een prachtige rij op de elektriciteitsmasten, maar kan ik vanaf de straatkant ze op geen enkele manier fatsoenlijk vastleggen. En zo verpest ik eigenlijk mijn eigen moment.

Gelukkig vond ik dit filmpje wat precies laat zien wat ik altijd probeer vast te leggen. Precies dat wat ik zo fantastisch vind aan de Alentejo. Fijne zondag!