Alles over de Algarve in dit online magazine

In de Ria Formosa leeft de grootste zeepaardjeskolonie ter wereld. In Faro wordt elk jaar een feest gehouden voor zo’n 35.000 motorrijders. In Silves maken ze wijn van sinaasappels. Bij coasteering spring je van 12 meter hoge rotsen in het Costa Vicentina natuurreservaat de Atlantische Oceaan in. Mountainbikers van over de hele wereld trainen in de heuvels van São Brás. In Castro Marim kun je een modderbad nemen in een zoutpan.

Kortom, de Algarve is meer dan alleen een bestemming voor een strandvakantie. Om de veelzijdigheid van deze regio te tonen, maken journaliste Yayeri van Baarsen (NL) en fotograaf Kyle Rodriguez (DE) sinds 2015 het maandelijkse online magazine Enjoy the Algarve (Engelstalig). Met reportages over de lokale kurkindustrie, de koffiecultuur, de vergeten dorpjes waar mensen met ezeltjes hun land bewerken en de gevarieerde natuur. Maar bovenal gaat Enjoy the Algarve, zoals de titel al aangeeft, over genieten van de Algarve.

Van Baarsen & Rodriguez: “Niets mis met op een luchtbed ronddobberen in het zwembad van je all-inclusive hotel, maar er is zoveel méér te ontdekken. Verken die heuvels, spring in die rivier en proef die Medronho. Met Enjoy the Algarve willen we mensen inspireren erop uit te gaan en iets nieuws te proberen, of dat nu een kanotocht naar Ilha da Culatra is, of honing kopen bij een lokale imker. Zodat je tijdens de vakantie in het zuiden van Portugal méér meemaakt dan vinho verde drinken in de hotelbar en loungen op het strand.”

Inmiddels bestaat het magazine twee jaar en is de 25ste editie een feit. Deze gaat over traditioneel handwerk: ‘Made by hand’ dus. Eerdere thema’s: ‘Get dirty’, ‘Island style’, ‘No fear’, ‘Into the wild’, en ‘Don’t worry, be hippie’. Sinds maart 2016 heeft columnist en Algarve-bewoner Arthur van Amerongen een maandelijkse column in Enjoy the Algarve over zijn avonturen. Andere vaste peilers van het magazine: fantastische fotoreportages, interviews met expats en natuurlijk agendatips.

Kortom: nog op zoek naar een dynamische vakantiebestemming? Of is dat vliegticket naar Faro al geboekt? Ga naar http://magazine.enjoythealgarve.com en bekijk alle issues van Enjoy the Algarve magazine gratis.