De andere kant van Sintra

Sintra, een bergdorp in de buurt van Lissabon, is één van mijn favoriete plekken in Portugal. De paleizen, tuinen en kastelen zijn stuk voor stuk geweldig en het staat dan ook vaak op mijn programma. Als ik terugrijd uit Sintra kies ik meestal voor de kustroute. Ik rij naar Cabo da Roca, Boca do Inferno, Cascais, Estoril en tenslotte terug naar Lissabon.

Ik moet eens een filmpje laten zien van Sintra, dacht ik, dus ik ging op zoek. Tijdens deze zoektocht stuitte ik op een filmpje dat weliswaar als titel “Sintra” heeft, maar eigenlijk niets laat zien van wat ik ken. Maar wat is het een prachtig filmpje! Het heeft mij er weer eens op gewezen dat er zoveel meer is dan de gebaande wegen. Dat Portugal nog zoveel verborgen schatten heeft. Dus het Palácio da Pena, de Quinta da Regaleira en de straten van Cascais komen allemaal later. Vandaag kijken we naar een ongerepter stukje Sintra, waar weliswaar ook genoeg toeristen zullen komen, maar wat toch net even van de voor de hand liggende route ligt. En ik noteer op mijn to do lijst: Azenhas do Mar en São João das Lampas.