Bacalhau, in het Nederlands klipvis, is al sinds de veertiende eeuw een onderdeel van de Portugese keuken. Er wordt gezegd dat de Portugezen meer dan 365 verschillende recepten hebben met bacalhau, zodat ze het elke dag van het jaar kunnen eten. En dat vind ik dan weer een mooie insteek om een aantal van die heerlijke recepten met jullie te delen. Elke maand krijg je dan ook een lekker recept waarin het om deze Portugese favoriet draait. Dit keer Bacalhau de Legumes Gratinado, gegratineerd met groentes (legumes) in de oven.
Als je zelf aan de slag gaat met bacalhau zorg er dan wel voor dat je heel goed het zout eraf weekt. Ideaal is om het een dag in het water te laten staan en het water een aantal malen te verschonen.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!
de portugezen beweren dan wel dat er meer dan 300 recepten zijn voor bacalhau maar meestal zijn het gewoonweg variaties op een handvol klassiekers ( in dit geval een beetje een kruising tussen bacalhau espiritual en bacalhau con natas, maar daarom niet minder lekker natuurlijk! )
Sssttt… Het klinkt zo leuk! 😉
Ziet er goed uit ik ga het proberen