Recept: Legumes à Brás

Een vegetarisch bijgerecht dat je groentes en koolhydraten combineert. Net even een keer wat anders. Uitermate geschikt ook om eventuele restjes groente op te maken/in te verwerken. Want je kunt er heerlijk op los variëren qua groentes die je gebruikt. Legumes à Brás is een gemakkelijk gerecht dat ook nog eens snel op tafel staat. Indien gewenst prima te combineren met een stukje vlees of vis.

Goed voor 3 à 4 personen.

Ingrediënten

150 gram batata palha 
200 gram fijngesneden prei
125 gram geraspte wortel
1 flinke ui
3 tenen knoflook (geperst)
olijfolie
zwarte olijven
4 à 5 eieren
bosje verse peterselie

Bereiding

Snijd om te beginnen je ui in dunne halve maantjes, de prei in dunne ringen en rasp je wortel (of maak het jezelf gemakkelijk en koop een zakje peen julienne).

Zet een koeken- of hapjespan op het vuur met hierin een scheut olijfolie. Voeg daar de ui, de geraspte wortel, fijngesneden prei en de geperste knoflook aan toe. Fruit rustig op middelhoog vuur tot het lichtjes begint te verkleuren.

Voeg de helft van de aardappelsliertjes (batata palha) toe aan het mengsel. Giet er drie losgeklopte eieren bij en roer alles door elkaar. Dan gaan de olijven (naar smaak) erbij. Als laatste gaan de resterende aardappelsliertjes er door. Kijk even of er eventueel nog een of twee eitjes bij moeten. Is het vrij droog, dan ja. Is het vochtig, dan nee.

Voeg wat fijngesneden peterselie naar smaak toe en draai het vuur uit.

Maak de borden mooi op door het Legumes à Brás mengsel in een serveerring op het bord te scheppen. Druk lichtjes aan en verwijder de ring voor een mooi torentje. Giet er een klein beetje goede olijfolie overheen. En garneer eventueel met wat extra peterselie.

Bom apetite!

  • Mocht je niet aan een zakje batata palha kunnen komen, neem dan eens een kijkje bij de toko. Hier verkopen ze zakjes ‘kentang goreng’ (de dunne variant) die je kunt gebruiken in plaats van de batata palha (uiteindelijk hetzelfde product).

Laat me vooral weten hoe hij gelukt is, vind ik leuk! Deel je de foto’s op social media?! Tag mij dan op Instagram (@SaudadesPT), Facebook (@SaudadesdePortugal) of Twitter (@SaudadesPTin jouw bericht! Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

  • Wil je een recept printen? Klik hieronder dan op het meest rechtse social media icoontje! Met de zoom functie kun je vervolgens de gewenste grootte/uitsnede kiezen.