Deze Bacalhau com Natas & Espinafres is een variant op de welbekende bacalhau com natas. Zoals de naam al enigszins verraadt met spinazie. Voor de verandering eens met een fijne portie groente in je gerecht. Ik had eigenlijk al een hele tijd geen bacalhau com natas meer gemaakt, dus werd het wel weer eens tijd volgens manlief. Altijd leuk om het dan net even iets anders te maken, voor de nodige afwisseling.
Bacalhau, in het Nederlands klipvis, is al sinds de veertiende eeuw een onderdeel van de Portugese keuken. Er wordt gezegd dat de Portugezen meer dan 365 verschillende recepten hebben met bacalhau, zodat ze het elke dag van het jaar kunnen eten. En dat vind ik dan weer een mooie insteek om een aantal van die heerlijke recepten met jullie te delen. Elke maand krijg je van mij een lekker recept waarin het om deze Portugese favoriet draait.
De wortel is volledig optioneel en makkelijk achterwege te laten. Hij zit er hier puur door omdat Fernando dat altijd lekker vindt (ik persoonlijk wat minder).
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!