Ik heb weer een fijn recept voor de zoetekauwen onder ons! Het heet met een mond vol “bolo de cenoura com pudim de chocolate“. Oftewel worteltaart met chocoladepudding. Een heerlijk toetje met een twist. Is het een cake? Is het een pudding? Juist de combinatie van smaken en texturen maken dit tot een goed geslaagd nagerecht! Je zou misschien niet zo snel wortel met chocolade combineren. Of pudding met cake… Maar geloof me, het werkt!
Ken je dat, dat je een recept maakt, maar om de een of andere reden net niet helemaal tevreden bent? Dat resulteerde in dit geval dan ook in meerdere baksessies. Niet dat Fernando (of de buren) dit erg vervelend vonden! 😉 Elke keer met kleine aanpassingen/verhoudingen, net zolang tot ik wel tevreden was. Al smaakten ze allemaal prima overigens, maar naast de mond wil het oog ook wat. Zo vind ik bijvoorbeeld dat je best wat sliertjes wortel mag zien en proeven in je cake. Maar dat is persoonlijk en heel makkelijk weg te laten als jij daar juist niet van houdt.
Ik gebruik measuring cups in dit recept, hier is tegenwoordig ook gemakkelijk aan te komen in Nederland.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!