Recept: Couve Salteada com Alho

Zo tussen alle drukte van Kerst en Oud & Nieuw een makkelijk bijgerecht dat in een handomdraai op tafel staat. Even geen culinaire hoogstandjes, maar gewoon simpel en lekker eten. Niks mis mee! De couve lombarda oftewel groene kool (savooie) zie je in Portugal in al zijn pracht op elke groentemarkt liggen. Hier in Nederland is er iets moeilijker aan te komen, maar onmogelijk is het zeker niet!

Couve Salteada com Alho

Couve Salteada com Alho

Recept door Saudades de Portugal
5.0 van 6 Stemmen

Dit is de meest basis versie, er zijn uiteraard volop varianten met verschillende toevoegingen. Goed voor 2-3 personen (afhankelijk van het formaat van je kool).

Categorie: » BijgerechtKeuken: PortugeesMoeilijkheidsgraad: Simpel
Porties

2

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

5

minuten
Totale tijd

10

minuten
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • 1/2 groene kool

  • 1 à 2 teentjes knoflook

  • scheut olijfolie

  • versgemalen zwarte peper

  • zout

Bereiding

  • Snijd je kool in dunne reepjes en spoel goed af. Dep de koolreepjes vervolgens enigszins droog met een schone theedoek. Zet een wok op het vuur met hierin een flinke scheut olijfolie. Heb je liever boter? Dat kan natuurlijk ook.

    Couve Salteada com Alho
  • Verhit de olie op middelhoog vuur en voeg de koolreepjes toe aan de pan zodra deze heet is. Bak nu op middelhoog vuur gaar. Pers ondertussen je tenen knoflook uit en voeg toe aan de pan. Schep alles even goed om en bak kort mee, tot alles licht bruin begint te worden. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Serveer direct.

    Couve Salteada com Alho
  • Bom apetite!

Aanvullende Info & Tips

  • Strooi er voor het serveren eens een snufje nootmuskaat overheen.

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!