De lekkerste zomerse dansplaatjes

Hoewel ik altijd wel reden zie om de voetjes van de vloer te doen, zijn de zomermaanden bij uitstek geschikt voor een dansje. In de buitenlucht ergens natuurlijk. Strandtent, festival, je achtertuin… Ik heb eens rondgesnuffeld op de Portugese muziekmarkt en vond deze fijne plaatjes voor je.

Moullinex

Deze Portugese DJ/producer/muzikant heet eigenlijk Luís Clara Gomes en heeft als doel om mensen waar dan ook aan het dansen te krijgen. Dus niet alleen op de dansvloer van een club, maar ook in die achtertuin van je. Hij mixt allerlei muziekstijlen tot relaxte dansbare platen. Gaaf vanwege zijn veelzijdigheid!

Best Youth

Ed Rocha Gonçalves en Catarina Salinas vormen deze groep die in februari van dit jaar hun eerste album uitbrachten, Highway Moon. Het is dromerig en swingend en een fijne mix van elektronische klanken en echte instrumenten. Niet om helemaal op uit je dak te gaan, maar wel een heerlijke opwarmer.

HMB

Iets heel anders dan. Dansen op soul en R&B kan natuurlijk ook. Deze Portugese soulband is, sinds ze in 2012 hun eerste album uitbrachten, een ware sensatie. De groep is vernoemd naar de zanger, want HMB staat voor Héber Marques Band. Deze video zal je ongetwijfeld een goed humeur bezorgen!

DJ KURA

De Armin van Buuren van Portugal. Deze electro house DJ stond vorig op nummer 42 in de top 100 van DJ MAG. Alles behalve mijn ding, maar volgens mij wel in het straatje van veel Nederlandse house liefhebbers, dus noem ik het toch maar… Altijd nog leuk voor z’n looks.

White Haus

Deze DJ, wiens echte naam João Vieira is, timmert al jaren aan de weg. Behalve dat hij zijn muziek zelf produceert, schrijft en uitvoert, weet hij ook nog het grafische werk van zijn shows zelf te doen. Een duizendpoot dus. Dit komt terug in de gevarieerde mix van stijlen in zijn nummers.

Alex Ferrari

Dit is afschuwelijk. En niet Portugees, maar Braziliaans… Maar het was wel een grote hit tijdens het carnaval dit jaar, en dat zou wel eens kunnen betekenen dat je de plaat ook tijdens je Algarve vakantie om je oren krijgt. En dan is het waarschijnlijk stiekem toch wel leuk, want het heeft een dansje. Da’s altijd leuk.