Met de kids naar de Algarve

Op zonvakantie met de kids naar de Algarve? Is dat wel een goed idee? Absoluut! Er is genoeg te zien en doen, ook voor de kleintjes. Hier een aantal tips die deze vakantie voor jouw kinderen ook onvergetelijk maakt.

Waterpark

De Algarve kent drie verschillende waterparken: Aquashow, Aqualand en Slide & Splash.

De eerste is het leukst voor de kleinste kindjes. Hier heb je namelijk ook shows met vogels en reptielen, als de glijbanen nog wat te spectaculair zijn. Vanaf zes jaar kan je er knuffelen met zeeleeuwen. Het ligt bij Quarteira, het meest richting Faro van de drie parken.

Aqualand is een waterpark zonder fratsen. Glijbanen, speeltoestellen, opblaasbare banden en fonteinen… alles draait hier om water. Je vindt het bij Alcantarilha, tussen Albufeira en Portimão.

Tenslotte Slide & Splash: dit is het betere werk voor oudere kinderen vanwege de spectaculaire glijbanen met namen als Blue Hole, de Kamikaze en de Draak. Maar tegenwoordig doen ze ook het één en ander voor kleinere kinderen in de vorm van vogel- en reptielenshows. Dit park vind je bij Lagoa, vlakbij Portimão.

Waterpark Algarve

Veilige stranden

Als je naar het strand wilt is het prettig dat de kindjes ook veilig kunnen spelen in het zand en het water. Je vermijdt dus het beste de westkust. Deze is vaak wild en te rotsachtig om veilig te zijn. Ook de stranden rondom Lagos zijn vaak rotsachtig en klein. Om ze te bereiken heb je in het gunstige geval een houten trap en anders een zandpad. Vrij toegankelijk en zonder rotsen zijn de stranden van het oosten van de Algarve. Rond bijvoorbeeld Tavira en Cabanas heb je prima stranden voor kinderen. Wil je echter een beetje meer drukte? Kies dan bijvoorbeeld voor de baai van Carvoeiro, het langgerekte strand van Armação da Pera, Vilamoura of Praia da Rocha.

Stranden Algarve

Treintjes

De meeste toeristische dorpen in de Algarve hebben een toeristentreintje. Leuk voor de kindjes, maar ook vaak een prima transportmiddel om je kleintje te lange wandelingen te besparen. Je vindt ze bijvoorbeeld in Albufeira, Vilamoura en Quarteira.

Treintje Albufeira

Varen op een piratenboot

Wil je een boottocht maken, maar niet dat je kinderen na een half uur al gaan jengelen? Op piratenboot de Leãozinho, vertrekkend uit Albufeira, worden ze vermaakt en duurt de reis niet al te lang. Meer weten over boottochten in de Algarve? Klik hier.

Dierentuin

In Lagos vind je een kleine dierentuin, de Zoo de Lagos. Apen, nijlpaarden, geiten, capybara’s zijn een paar voorbeelden van de dieren die je hier vindt. En natuurlijk heb je hier ook speeltuinen en een grote picknickplaats.

Lagos Zoo

Zoomarine

Als jouw kinderen dol zijn op het Dolfinarium, zullen ze de Zoomarine ook zeker leuk vinden. Dolfijnen, zeeleeuwen, vissen, vogels, enkele attracties als het schip, een draaimolen, een reuzenrad en een klein waterpark. Veel mensen komen hier echter om te zwemmen met dolfijnen. Dit mag vanaf 6 jaar, mits de kinderen worden vergezeld door een volwassene. Als je dit wilt doen, zorg dan dat je op tijd reserveert. Het is in het hoogseizoen vaak snel volgeboekt!

Zoomarine

Zandsculpturen festival

Iedere zomer wordt in Pêra het Fiesa zandsculpturenfestival gehouden. Van tien uur ’s ochtends tot laat in de avond kun je er kijken naar kunstwerken van zand. Er is ook een speciaal speelterrein voor de kinderen als ze genoeg hebben van de zandfiguren.

Zandsculpturen Algarve

De juiste accommodatie

Het belangrijkst is waarschijnlijk het kiezen van de juiste accommodatie. In de Algarve vind je vele hotels en appartementencomplexen waar speciale aandacht is voor kinderen. Bijvoorbeeld door een kinderzwembad, of door een animatieprogramma. Is het strand eenvoudig te bereiken, of moet je met een enge trap naar beneden? Zijn er andere kindjes om mee te spelen? Kunnen ze er een ijsje kopen? Zorg dat je goed uitzoekt wat bij jouw kind(eren) past.

Boas Férias!