Festa dos Tabuleiros 2019

Oh, wat was het mooi!!! Ik maak normaal gesproken nooit video’s, maar eens moet de eerste keer zijn. Dus vandaag zie je mijn eigen (amateuristische) samenvatting van de festiviteiten van afgelopen week in Tomar. Het was wisselend zonnig en wat bewolkt. Ook was het op de dag van de Cortejo dos Tabuleiros gruwelijk druk in de stad. Maar dat mocht de pret niet drukken, ik heb genoten!

Eigenlijk heb ik naar aanleiding van mijn eigen ervaringen maar één tip: gaan in 2023! Zet het alvast in je agenda en plan een paar dagen in Tomar. Zorg dat je op de zondag van de processie op tijd aan straat staat om een goed plekje te bemachtigen (je moet er wat voor over hebben). Heb je mijn vorige post over deze feesten gemist? Hier lees je alles terug!

Tijdens mijn verblijf in Tomar ben ik weer een stuk wijzer geworden wat betreft de organisatie en uitvoering van dit festival. Hierover binnenkort meer (met veel foto’s – ik weet niet waar ik beginnen moet).

Fijne zondag!

Voor meer informatie over deze regio of Portugal in het algemeen, bezoek ook eens de website van Visit Portugal.