Vanaf het Dakterras: Samenwerking

Wij wonen in het oosten van de Algarve en zijn daar met zijn tweeën een klein bedrijfje begonnen door ons eigen Bed and Breakfast te openen. Vanaf het begin zijn we begonnen om boekingen naar andere B&B’s door te sturen als wij geen plek hadden, vaak ook zonder dat die anderen daarvan wisten. En hoe leuk is het om dan opeens een telefoontje te krijgen van een collega om te vragen of jij diegene bent die af en toe boekingen naar hen doorstuurt en of we elkaar een keer zullen ontmoeten?

Dat is inmiddels ruim 8 jaar geleden en nu kennen wij natuurlijk veel meer mensen dan aan het begin. Toen een aantal bevriende collega’s met het idee kwam om onze samenwerking uit te breiden waren we gelijk enthousiast. Het idee ontstond bij Mirelle Richters en was een echt ‘light bulb’ momentje: waarom verzamelen we niet alle kennis die wij hebben en maken een leuke website en facebook pagina voor al onze gasten? En zo begon het werk aan het nieuwe platform! De kern van het idee zit in het bieden van een waardevolle aanvulling voor de vakantiegangers en een plek maken waar wij gezamenlijk leuke tips kunnen delen over activiteiten, restaurantjes, stranden, evenementen en festivals in de regio. We zijn uiteindelijk met zeven accommodaties dit initiatief gestart. En omdat wij allemaal in de Oost Algarve wonen heet de gloednieuwe website dan ook Vakantie Oost-Algarve. De website is nu online en we zijn ook actief op social media om zoveel mogelijk tips te delen!

Vanaf het dakterras: Samenwerking

De reden dat wij hier graag over vertellen ligt bij het feit dat wij liever in een regio wonen met veel collega’s dan in een regio met veel concurrenten. En hoe zo’n sfeer ontstaat ben je denk ik zelf bij. Als niemand iets deelt met elkaar en probeert alleen maar zijn eigen hachje te redden, dan is uiteindelijk de vakantieganger de dupe. Ik denk dat je dat ook gaat voelen in een regio. Wij hebben verhalen gehoord over vakantiegebieden waarin ondernemers elkaar echt het licht in de ogen niet gunnen en zo willen wij niet zijn.

De enige manier om dit te voorkomen is actief samenwerken en elkaar dingen gunnen. Wij ontvangen geen commissies van restaurantjes of iets dergelijks, wij zijn allang blij als het restaurant een goede zomer kan draaien en daarom ook volgend jaar weer zijn deuren opent voor een nieuw seizoen. En zo blijft een relatief onbekender gebiedje als de Oost Algarve het mooie en hartelijke plekje waar wij zo verliefd op zijn geworden!

Meer weten over onze B&B? Neem ook eens kijkje op Facebook of onze Instagram pagina!