Iedereen kent denk ik wel de zalm in bladerdeeg, vaak met spinazie gecombineerd. Maar wist je dat ook bacalhau zich hier uitstekend voor leent?! Je kunt zowel moten als bacalhau desfiado gebruiken voor dit recept. Persoonlijk gaat mijn voorkeur bij dit recept uit naar de moten. Vandaag maken we in elk geval klipvis in bladerdeeg!
Bacalhau, in het Nederlands klipvis, is al sinds de veertiende eeuw een onderdeel van de Portugese keuken. Er wordt gezegd dat de Portugezen meer dan 365 verschillende recepten hebben met bacalhau, zodat ze het elke dag van het jaar kunnen eten. En dat vind ik dan weer een mooie insteek om een aantal van die heerlijke recepten met jullie te delen. Bijkomend voordeel van dit recept: de oven doet het meeste werk!
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!