Go Glamping!

Ook zo zat van dat druilerige weer in Nederland?! Misschien is dat dan gelijk de reden dat mijn gedachten afdwaalden… Ergens in de natuur, heerlijk kamperen onder de Portugese zon. ’s Ochtends je tent open ritsen om de eerste zonnestralen naar binnen te laten. Schitterend uitzicht, heerlijk kopje koffie erbij, hhhmm, wat wil eens mens nog meer? Nou…

Glamping (oftewel Glamour Camping)! Kamperen zonder alle bijkomende ongemakken, zoals lekke luchtbedden, vergeten haringen of kapotte ritsen… De tent staat al, van alle gemakken voorzien! Zo slaap je prinsheerlijk in een echt bed en heb je voldoende ruimte om je kont te keren. Al moet je nog steeds met je rolletje wc papier onder je arm richting het toilet. In Portugal is glamping meestal gericht op natuurliefhebbers die er niet voor terugdeinzen om ecologisch vakantie te vieren. Je hoeft natuurlijk niet geheel back to basic, het heet niet voor niets glamping. Maar je ervaart het land op een authentieke manier, weg van het massa-toerisme. Wil je toch graag richting de Algarve (al is het alleen al voor het weer), combineer dan het beste van twee werelden. Kies voor glamping in het achterland van de bruisende zuidkust, huurauto erbij en het komt helemaal goed.

Er zijn verschillende aanbieders, met voor elk wat wils. Midden in de natuur of op een camping, groot of klein, allemaal afhankelijk van wat je zoekt. Ik ben zeker niet vies van een tentje opzetten en mijn eigen luchtbed opblazen, maar ik zie mezelf ook wel in een luxer onderkomen midden in de natuur zitten! Op je privé houten terras, met een kopje koffie, uitkijkend over een rivier of een bosrijk gebied. Heerlijk relaxen, boekje erbij en tot rust komen. ’s Avonds de kaarsjes aan, (Portugees) kaasje en wijntje erbij, best romantisch toch?! Ik krijg spontaan zin in vakantie!

Hier een aantal sites die Glamping in Portugal aanbieden:
Lima Escape
Glampingz
GoGlamping
Eco-lodge Brejeira * helaas tijdens de bosbranden in Monchique (zomer 2018) afgebrand…