Gemaakt van een bijzonder ras (zwart) varken dat voornamelijk eikels eet. Dit speciale dieet maakt het vlees vetter. Maar niet het sterke vet dat je bij normale varkens vindt, dit vet is zacht en smelt wanneer het wordt gegrild, waardoor het vlees een geweldige smaak krijgt. Ditzelfde soort varkensvlees wordt ook gebruikt om Jamon Iberico te maken. Deze Lagartos de Porco Preto Grelhados zijn heerlijk van de barbecue!

De ‘lagarto’ komt normaalgesproken in stroken van ongeveer 40 cm lang en 4 cm breed. Je vindt dit stukje vlees tussen de karbonades en de lende van het (zwarte) varken. Het zwarte Iberische varken (porco preto) is een ras met erg veel intramusculair vet wat zorgt voor een intensere smaak en heerlijk sappig vlees.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!













