Fijne Lunch Spots in de Algarve

Op vakantie naar de Algarve? Daar hoort heerlijk eten bij! Ik heb tijdens ons jaarlijkse uitje naar deze regio wederom een aantal fijne adresjes gevonden! Niet in de Michelinsterren categorie, dat blijft niet echt mijn ding, maar gewoon lekker en betaalbaar. Nu breng ik ieder jaar een aantal weken door in de Algarve, maar het is zeker niet zo dat we elke avond uit eten gaan. Toch probeer ik steeds wat nieuws in te plannen (wat de ene keer beter lukt dan de andere). Na de eerdere artikelen met lekkere restaurants in de Algarve, vandaag weer eens fijne plekjes om te ontbijten, lunchen en/of snacken!

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ze zijn in Portugal niet overal van de gezellige aankleding. Soms eet je aan een simpele houten tafel, op een papieren tafelkleedje onder een paar flinke tl-buizen en staat ook de tv nog aan! Dat betekent niet dat het eten er niet goed is! Vaak is het juist erg lekker op deze plekken. Probeer dat te onthouden als je naar de Algarve afreist en stap vooral eens binnen waar je anders zo voorbij zou lopen.

Pastelaria Sólida Fatia

Een pastelaria met Fabrico Próprio label, dus alles wordt in eigen beheer gebakken. Je kunt er dus zeker van zijn dat alles versgebakken is. Naast lekkere verse broodjes, tosti’s en heerlijke empada’s uiteraard ook volop keuze qua zoetigheden (al dan niet) voor bij de koffie. Of je er nou neerstrijkt voor je ontbijt, de lunch of gewoon tussendoor, de geur van versgebakken brood komt je al van verre tegemoet. Bij het oude busstation in Albufeira.

* Av. da Liberdade 117, Albufeira

Fijne Lunch Spots in de Algarve

A Padaria

Deze kwamen we per toeval tegen. Ik spotte hem vanuit de auto toen we aan het overleggen waren wat we zouden doen voor de lunch. Niet te zwaar en uitgebreid, daar waren we al over uit. Heerlijke vers gemaakte broodjes, quiches en vegan empanadas. Ook hier natuurlijk weer aangevuld met verscheidene zoete lekkernijen. Klein zaakje dat een beetje weggestopt zit, maar een bezoek zeker waard is. Tip: probeer het broodje gekookt ei!

* R. 25 de Abril 118, Aljezur

Café Padaria Malhadais

Ook deze warme bakker kwamen we toevallig tegen. Net op dat moment ergens in de middag dat je toe bent aan een kopje koffie met wat lekkers erbij. Gauw de auto aan de kant en in het zonnetje genieten. Veel keus in lekker brood; gewoon knapperig vers brood uit de forno a lenha (houtoven), maar ook pão com chouriço of pão de torresmo. Ook weer voldoende keus aan zoetigheid voor de zoetekauwen onder ons.

* Urbanização dos Malhadais Lote 15 1a Fase, Odeceixe

The Garden

Op onze street art zoektocht door de stad besloten we hier ’s middags te lunchen. Heerlijk buiten zitten in een soort binnentuin, met gezellige zitjes en volop groen. De barbecue staat aan en zorgt voor een heerlijk zomers sfeertje. Ik kies voor wat verschillende kleine gerechtjes en Fernando gaat voor een gerecht van die barbecue. Lekker fris drankje erbij, niets meer aan doen!

* R. Lançarote de Freitas 48, Lagos

Delícia de Olhão

Wederom zo’n fijne bakker/pastelaria met Fabrico Próprio label. Deze is wel erg fijn, want ze hebben super veel keus. Wij kopen ook altijd verschillende broden/broodjes om mee te nemen als we hier zijn (zat hij maar wat dichterbij…). Verder hebben ze alles wat je je maar kunt wensen voor de lunch. Zo zijn er verschillende pratos do dia, broodjes, tosti’s, soep, etc. En naast de grote keus in zoetigheden, ook veel keus in mini’s. Zo kun je fijn eens wat nieuws proberen!

* Av. 5 de Outubro 20A, Olhão

Fijne Lunch Spots in de Algarve

Ao Largo

Onderdeel van het naastgelegen guesthouse. Veel gezonde gerechten en meerdere vegetarische/vegan opties. Wij ontbeten er in alle rust. Net wat andere opties dan dat je bij een Portugees lunchtentje zou vinden. Dus heb je een keer zin in wat anders, dan zit je hier goed! Klein zaakje, met open keuken waar alles vers wordt bereid. Wel iets prijziger dan je wellicht gewend bent in Portugal, maar nog steeds prima betaalbaar.

* Largo 1.º de Maio n. 4, Odeceixe

Fijne Lunch Spots in de Algarve

  • De eerdere lunch tips in de Algarve gemist? Hier vind je ze nog eens terug!

“Fabrico Próprio means “Own Production” and is a term used by most cafés and cake shops in their shop signs, windows and packaging. It is a warrant of freshness and quality, but also of uniqueness and prestige, of the baked goods they sell, most of them sweet, one-portion cakes.”