Fijne Lunch Spots in de Algarve

Op vakantie naar de Algarve? Daar hoort heerlijk eten bij! Ik heb tijdens ons jaarlijkse uitje naar deze regio wederom een aantal fijne adresjes gevonden! Niet in de Michelinsterren categorie, dat blijft niet echt mijn ding, maar gewoon lekker en betaalbaar. Nu breng ik ieder jaar een aantal weken door in de Algarve, maar het is zeker niet zo dat we elke avond uit eten gaan. Toch probeer ik steeds wat nieuws in te plannen (wat de ene keer beter lukt dan de andere). Na de eerdere artikelen met lekkere restaurants in de Algarve, vandaag eens fijne plekjes om te lunchen en/of snacken!

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ze zijn in Portugal niet overal van de gezellige aankleding. Soms eet je aan een simpele houten tafel, op een papieren tafelkleedje onder een paar flinke tl-buizen en staat ook de tv nog aan! Dat betekent niet dat het eten er niet goed is! Vaak is het juist erg lekker op deze plekken. Probeer dat te onthouden als je naar de Algarve afreist en stap vooral eens binnen waar je anders zo voorbij zou lopen.

ALLGOURMET

Klein zaakje met allerlei Portugese lekkernijen dat ik ontdekte op Instagram. Dus toen we in Loulé waren streken we hier neer voor de lunch. Naast heerlijke empadas en goddelijke pão de ló (bijvoorbeeld met kaneel vulling) maken ze ook hele fijne borrelplankjes: zie foto boven het artikel. Lekker buiten op het terrasje, in een rustig straatje vlakbij het marktgebouw. Uiteraard zijn de lekkernijen ook te koop. Denk aan vers brood, verschillende enchidos, jams, kaasjes, koekjes, etc.

* R. Maria Campina 32A, Loulé

Barbosa Bar & Kitchen

Ook dit restaurant kwam ik tegen op Instagram. Die moest ook eens bezocht! Dit is zeker geen restaurant waar je alleen kunt lunchen, je kunt er ook ’s avonds terecht. Er is keuze uit verschillende (dag)menu’s, petiscos, salades, burgers, soep, etc. Wij kozen wat smakelijke kleine gerechtjes om te delen. Zo kun je van verschillende dingen iets proeven en heb je niet gelijk zo’n zware warme lunch.

* R. António Barbosa Viana 17, Lagos

Lunch Algarve

Germano BiciArte Café

Na ochtend in Alte, met een bezoek aan de plaatselijke waterval, hadden we trek ontwikkeld. We zagen dit plekje in een hoekje aan de straat en bemachtigden een tafeltje op het terras(je). Je hebt de keus uit verschillende wielerrondes, geheel in thema, met petiscos. Ook serveren ze heerlijke tosti’s en frisse huisgemaakte gaspacho. Daarnaast kun je er terecht voor allerlei fiets gerelateerde zaken, vandaar de naam. Heerlijk ontoeristisch!

* Estr. da Ponte 18a, Alte

Pastelaria Riviera

Een van de oudste banketbakkerijen in de stad en bijna een verplichte stop als je in Albufeira bent. Al is het maar voor een kopje koffie met wat lekkers. Maar naast koek, taart en cake kun je er ook prima terecht voor de lunch. Ze hebben naast al die (vele) zoete lekkernijen namelijk ook  verschillende hartige zaken. Je komt er vast weer terug na die eerste keer. Open tot ’s avonds laat!

* R. do Município ES, Albufeira

Lunch Algarve

Alecrim Foodtruck

Speciaal voor dit plekje reden we de Fóia op, dat was toch alweer even geleden dat we daar waren. Helaas waren we daardoor ook even ‘vergeten’ hoe hard het hier kan waaien… Neem een vestje mee! En neem dan plaats op het terras van deze foodtruck met het allermooiste uitzicht. Er is keus genoeg voor de lunch en geloof me, het is allemaal even lekker! Ben je in de buurt, dan is een hapje/drankje met zonsondergang ook echt een aanrader.

* Fóia, 8550-274 Monchique

Cais 73

Deze is al eens eerder genoemd, toen het nog anders heette en voor de vrij rigoureuze verbouwing. Maar de tosti’s zijn nog steeds heerlijk! Je kunt uiteraard ook iets anders van de kaart kiezen, maar hier staan ze om bekend. Bestel een halve of deel er één met twee personen, ze zijn gigantisch (een ‘halve’ is vier stukken, een hele zes)! Wat wij ook wel eens doen is een hele bestellen en de andere helft meenemen naar huis in een doggy bag voor de volgende dag. Geneer je niet, ze zijn het gewend!

* Av. Nascente 25, Ilha de Faro

Lunch Algarve

De eerdere restaurant tips in de Algarve gemist? Hier vind je ze allemaal nog eens terug!