Mercado do Bolhão

Een bezoek aan Porto is niet compleet zonder een rondje over de Mercado do Bolhão, de levensmiddelenmarkt in het centrum van de stad. Vandaag geef ik je met een serie foto’s een idee van de sfeer en de ervaring. Koop een zak fruit, wat vers brood of een leuk tafelkleedje, vergaap je aan de (voor ons soms) vreemde vissoorten, de vele worsten of neem wat gedroogde kruiden mee voor thuis!

De Mercado do Bolhão is de bekendste markt in de stad. Deze markt bestaat al sinds 1850 en is gevestigd in een monumentaal pand dat grenst aan vier straten:  Fernandes Tomás, Alexandre Braga, Formosa en Sá da Bandeira. Het pand wordt gekenmerkt door de neoclassicistische architectuur met ronde koepels en grote toegangspoorten. Aan de buitenkant zijn winkeltjes gevestigd en binnen vind je de marktkramen, verdeeld over twee verdiepingen. De kramen zijn verdeeld in in verschillende afdelingen: groente/fruit, vis, slagerij en bloemen. Op de begane grond vind je bovendien hier een daar een kraampje dat meer toeristische zaken verkoopt, of een lekker regionaal brood en/of zoetigheden.

Mercado do Bolhão

Mercado do Bolhão

Mercado do Bolhão

Mercado do Bolhão

Mercado do Bolhão

Mercado do Bolhão

Mercado do Bolhão

Mercado do Bolhão

Mercado do Bolhão
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 17:00 uur
Zaterdag van 07:00-13:00 uur.
Zondag gesloten.

Heropening van de originele Mercado do Bolhão: 15 september 2022!

Je kunt de Mercado Temporário do Bolhão vinden op 2 minuten loopafstand van de oorspronkelijke markthal. Hier zal de markt te bezoeken zijn gedurende de renovatie werkzaamheden. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 20:00 uur en zaterdag van 08:00 tot 18.00 uur. Gesloten op zondag.

Het tijdelijke adres is: Rua de Fernandes Tomás 506/508, Porto