Mercado do Bolhão

Een bezoek aan Porto is niet compleet zonder een rondje over de Mercado do Bolhão, de levensmiddelenmarkt in het centrum van de stad. Vandaag geven we je met een serie foto’s een idee van de sfeer en de ervaring. Koop een zak fruit, wat vers brood of een leuk tafelkleedje, vergaap je aan de (voor ons soms) vreemde vissoorten, de vele worsten of neem wat gedroogde kruiden mee voor thuis!

De Mercado do Bolhão is de bekendste markt in de stad. Deze markt bestaat al sinds 1850 en is gevestigd in een monumentaal pand dat grenst aan vier straten:  Fernandes Tomás, Alexandre Braga, Formosa en Sá da Bandeira. Het pand wordt gekenmerkt door de neoclassicistische architectuur met ronde koepels en grote toegangspoorten. Aan de buitenkant zijn winkeltjes gevestigd en binnen vind je de marktkramen, verdeeld over twee verdiepingen. De kramen zijn verdeeld in in verschillende afdelingen: groente/fruit, vis, slagerij en bloemen. Op de begane grond vind je bovendien hier een daar een kraampje dat meer toeristische zaken verkoopt, of een lekker regionaal brood en/of zoetigheden.

Mercado do Bolhão

Mercado do Bolhão

Mercado do Bolhão

Mercado do Bolhão

Mercado do Bolhão

Mercado do Bolhão

Mercado do Bolhão

Mercado do Bolhão

Mercado do Bolhão

De openingstijden van de Mercado de Bolhão zijn maandag tot en met vrijdag van 07:00-17:00 uur en op zaterdag van 07:00-13:00 uur. Let op: er zijn grote plannen om het pand te moderniseren, die gepland staan komende zomer te beginnen. Dit kan gevolgen hebben voor de toegankelijkheid van de markt.