Mercado de Campo de Ourique

Met kerst deelde ik een lijstje met lekkere restaurants in Lissabon. Daarbij vermeldde ik ook dat ik één plekje nog niet had genoemd. Die had ik speciaal voor vandaag bewaard! Dit is namelijk meer dan zomaar een restaurant. Het is er klein, kneuterig en gezellig, plus je kan je boodschappen er doen. Het is een markt inclusief gezellige foodcourt, vol Portugezen!

Ben je een beetje een Lissabon kenner dan denk je nu waarschijnlijk aan de Mercado da Ribeira by Time Out. Dit is een behoorlijk grote food hall gevestigd in een oud marktgebouw. Je vind er 30 verschillende mini restaurantjes van de beste restaurants en chef-koks in het land Je kiest waar en wat je wilt eten en neemt het mee naar een van de lange grote tafels in het midden van de ruimte om het op te eten/drinken.

Mercado do Campo de Ourique

Het kleinere en in mijn ogen leukere zusje is waar ik je vandaag mee naartoe neem! Een stuk minder bekend bij de gemiddelde toerist en daardoor juist zo gezellig. Bij aankomst lijkt het op een marktgebouw zoals je er vele hebt in Portugal, dus dat begint al goed. En eigenlijk is niets ook minder waar. Het is namelijk ook een marktgebouw en er is ook een markt. Groente, fruit, een slager, vis, kruiden, kaasjes, noem maar op. Te midden daarvan zit alleen een extra, aangename verrassing.

Een knusse bescheiden foodcourt. Er zitten allerlei kleine restaurantjes/kraampjes waar je verschillende dingen kunt halen. Geen grote en/of bekende namen, maar allen met een ander thema. Overal heb je de keus tussen een volwaardig gerecht of petiscos (een soort Portugese tapas). Of je nu trek hebt in vlees, vis, vegetarisch, zoet of alleen een drankje. In het midden van dit alles staat een aantal tafeltjes waaraan je gezellig tussen de Portugezen je heerlijkheden op kunt peuzelen. Natuurlijk onder het genot van een glaasje wijn, een biertje of een gin-tonic.

Mercado do Campo de Ourique

Wij kozen voor een aantal heerlijke petiscos. Op die manier kun je van verschillende dingen proeven in plaats van je te beperken tot één gerecht. Een kwestie van persoonlijke smaak. Natuurlijk kon ik het niet laten om mijn favoriete gerecht in Portugal te bestellen, de Amêijoas à Bulhão Pato. Verder kozen we voor een borrelplank vol Portugese kaasjes en worstsoorten. Plus een andere favoriet Pimentos padrão. Fernando had daarnaast nog roerei met farinheira. Het leuke is om hier met meerdere personen heen te gaan en allemaal andere gerechtjes te bestellen, leuk om samen te delen!

Mercado do Campo de Ourique

Een fijn plekje om ’s middags te lunchen, tussendoor te snacken, om te dineren of ’s avonds laat te borrelen. Er is namelijk ook een beercorner, een wijnbar en een gin-corner. Ook een glaasje fris of sangria is geen probleem voor de liefhebber. Ben je vegetarisch of eet je vegan? Geen probleem, ook hier hebben ze een gespecialiseerd tentje voor, met onder andere geweldige “hamburger” variaties! Ben je uitgegeten, dan pik je nog even snel een rondje markt mee. Voor iets lekkers voor het thuisfront of gewoon om zelf mee aan het kokkerellen te slaan.

Hoe kom je er? Trammetje 28 stopt niet al te ver van de markt. Ook kun je bus 709 of 774 nemen. Verder combineert het goed (qua locatie) met bijvoorbeeld de Basílica da Estrela. Vanaf daar is het makkelijk af te lopen.

Mercado do Campo de Ourique

Meer informatie over deze plek vind je op de website!

Openingstijden:
Zondag t/m donderdag van 10:00 tot 23:00 uur
Vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 01:00 uur

* R. Coelho da Rocha 104, Lisboa